Radio Classic -logoKlassisen musiikin kanava Radio Classic on saanut Viestintävirastolta luvan lopettaa lähetykset Savonlinnan ja Porvoon taajuuksilla. Viestintävirasto on päivittänyt Radio Classicin taajuuskokonaisuutta ja poistanut siitä Savonlinnan taajuuden 100,0 MHz ja Porvoon taajuuden 90,8 MHz. Radio Classicin lupayhtiö Kuunappi Oy oli hakenut muutosta joulukuussa.

Radio Classic lähettää taajuuskokonaisuudessa 8. Asema jatkaa lähetyksiä Tampereella, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahden seudulla, Oulussa, Raaseporissa, Turun seudulla ja Valkeakoskella.

– Olemme pohtineet tulevaisuuden strategiaa Classcille ja päätimme luopua näistä kahdesta taajuudesta. Parhaillaan harkitsemme muita mahdollisuuksia laajentua, muilta osin toimintamme jatkuu edelleen Suomen ainoana klassiseen musiikkiin ja kulttuurin eri ilmiöihin keskittyvänä kaupallisena radiokanavana, kertoo Mediamonitorille Kuunappi Oy:n toimitusjohtaja Taavi Niimimaa.

Mediamonitori - Viestintävirasto

Kommentit

+38 #1 Pasi Komsi 12.02.2016 07:49
Ei radioita kannata ostaa kun taajuuksia tippuu kuin vettä taivaalta. Näitä tulee nyt lisää. Seuraavaksi nämä hakuun. Siis kohta näitä luopujia tulee todella paljon lisää = taajuushakua toisen perään. Italian meininkiä sillä erotuksella että keskittyy parille hassulle monikansalliselle yhtiölle (lopuksi yhdellle, joka myös tuottaa YLE:n sisällön sen muututtua pelkäksi jakeluksi = YT). Kyllä tuottaa taas Punttiin vipinää. Ja Caruna myy sähköt. Väyryselle olisi töitä. 8-).
+36 #2 Jamppa 12.02.2016 12:10
Toivottavasti mahdollisimman moni pienempi toimija saisi uusien ja vapautuvien taajuuksien myötä mahdollisuuden lähettää pidempiaikaisella.

Jos kaikki taajuudet soi kanavan nimestä ja omistajasta riippumatta samaa formaattimusiikkia ja soittolistaa hieman vaan erilaisessa järjestyksessä mutta samat biisit niin huonoon suuntaan mennään. Vaikka tilanne kovin hyvin tälläkään hetkellä ole jos monipuolisuutta ajatellaan.

Oma näkemys radio kentästä on, että esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ne toimijat joilla pysyvämpi taajuus tällä hetkellä eivät juurikaan toisistaan erotu.

Niiden positiivisien poikkeuksien jotka lyhytaikaisilla joutuu lähettämään toimijasta riippumattomista syistä, on kuuntelua vielä vaikeutettu karensseilla vaikka aseman puolelta olisi taloudelliseti resurssit kunnossa ja tahtotila lähettää ilman taukoja.
+42 #3 M. Alanko 13.02.2016 16:18
Toivon, että Sanoma Media Finland laajentaisi Loopin verkkoa ja hakisi toimilupaa Porvooseen ja Savonlinnaan, kun taajuudet tulevat haettaviksi. :D
+36 #4 Viheraho 18.02.2016 22:22
:-) Hakekaa lupaa Rovaniemellä ja Kuusamoon.Saisitte näin laajuutta toimintaanne Lapissa.
+32 #5 Pasi Komsi 20.02.2016 18:32
Lainaus Viheraho:
:-) Hakekaa lupaa Rovaniemellä ja Kuusamoon.Saisitte näin laajuutta toimintaanne Lapissa.

Kyllä sun Kaima olis pitänyt hakea toimilupaa Lahteen.
0 #6 Satu Salminen 29.02.2016 09:03
Iso osa elämän iloja vietiin, kun Radio Classic lopetettiin Porvoosta. Se oli ainoa kanava, joka sopi taustaääniksi tekemättä kuuntelijaansa vihaiseksi.
-6 #7 Jouni 05.03.2016 00:24
Perusteet olisi kiva kuulla miksi Classic vietiin meiltä pois täältä Savonlinnasta. Mikä yhdistää Savonlinnaa, ja Porvoota?
+23 #8 H 11.03.2016 15:28
Perustelut olisi kiva kuulla miksi Radio Classic ei kuulu ainakaan toistaiseksi Raahessa?
+6 #9 Aleksi 22.03.2016 15:46
Sanoma Media Finlandin kannattaisi hakea Loopille toimilupaa Porvooseen ja Savonlinnaan. :lol:
+5 #10 Satu Salminen 05.03.2018 17:49
Niin, kuten tuolla edellä - KAKSI VUOTTA SITTEN!!! - joku esitti, OLISI KIVA KUULLA, miksi savonlinnalaisilta ja porvoolaisilta vietiin Radio Classic! MIKSI? Itse kuuntelen maailman kauneinta musiikkia aina ajaessani autoa, myös Porvoon sisällä ajaessani. Toisinaan en malttaisi nousta autosta lainkaan, vaikka olisin jo saapunut perille... Huoh... Elän yhä toivossa, että Radio Classic vielä palautettaisiin meille "väärässä kotikaupungissa" asuville.

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.