Viestintävirasto-logoViestintävirasto julkaisee lähipäivinä nettisivuillaan kuulutuksen vapaina olevista radiotaajuuksista ja taajuuskokonaisuuksista. Hakukuulutuksen julkaiseminen siirtyy alkuperäisestä aikataulusta muutamalla päivällä, koska taajuuksista jätettyjä lausuntoja on tullut runsaasti. Uudet taajuudet lisätään Viestintäviraston määräykseen televisio- ja radiotaajuuksien käytöstä. Yksittäisten taajuuksien ja taajuuskokonaisuuksien saajista päättävät Viestintävirasto ja valtioneuvosto.

Viestintävirasto muodostaa vapaana olevista sadasta FM-taajuudesta ja neljästä keskiaaltoalueen AM-taajuudesta mahdollisuuksien mukaan uusia taajuuskokonaisuuksia. Suuri osa taajuuksista asetetaan hakuun yksittäisinä. Taajuuskokonaisuudet muodostetaan virastoon saapuneiden lausuntojen perusteella.

Virasto pyysi keväällä radioyhtiöiltä ja -yhteisöiltä sekä muilta radiotoimintaa harjoittavilta lausuntoja vapaana olevista taajuuksista. Lausuntojen jättämisen määräaika umpeutui 15. kesäkuuta. Viestintävirastoon saapui kaikkiaan 34 lausuntoa. Osa lausunnoista kohdistui vapaana oleviin tv-taajuuksiin.

Viestintävirasto myöntää ohjelmistoluvat hakukierroksen jälkeen. Jos taajuuksia on vähemmän kuin hakijoita, siirtyy näissä tapauksissa päätösvalta valtioneuvostolle.

Mediamonitori

Uutista päivitetty 26.6.2015: Kuulutus vapaina olevista taajuuksista siirtyy viikolle 27

Lisätietoa muualla: Määrays televisio- ja radiotoimintaan tarkoitetuista taajuuksista

Kommentit

+39 #1 radiosta_kiinnostunu 25.06.2015 19:08
Mistä löytyy ajankohtainen lista toimiluvan hakijoista, haettavissa olevista taajuuksista yms, kun en löydä niitä Viestintäviraston kotisivuilta. Liikenne- ja viestintäviraston kotisivuiltakaan en löytänyt. Voisitteko auttaa? Kiitos! :lol:
+26 #2 Tero Toivonen 26.06.2015 12:58
Lainaus radiosta_kiinnostunu:
Mistä löytyy ajankohtainen lista toimiluvan hakijoista, haettavissa olevista taajuuksista yms, kun en löydä niitä Viestintäviraston kotisivuilta.


Hakukuulutuksen julkaisu viivästyy ja siirtyy ensi viikolle.

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.

Facebook-ryhmä