Viestintävirasto-logoViestintävirasto julkaisee lähipäivinä nettisivuillaan kuulutuksen vapaina olevista radiotaajuuksista ja taajuuskokonaisuuksista. Hakukuulutuksen julkaiseminen siirtyy alkuperäisestä aikataulusta muutamalla päivällä, koska taajuuksista jätettyjä lausuntoja on tullut runsaasti. Uudet taajuudet lisätään Viestintäviraston määräykseen televisio- ja radiotaajuuksien käytöstä. Yksittäisten taajuuksien ja taajuuskokonaisuuksien saajista päättävät Viestintävirasto ja valtioneuvosto.

Viestintävirasto muodostaa vapaana olevista sadasta FM-taajuudesta ja neljästä keskiaaltoalueen AM-taajuudesta mahdollisuuksien mukaan uusia taajuuskokonaisuuksia. Suuri osa taajuuksista asetetaan hakuun yksittäisinä. Taajuuskokonaisuudet muodostetaan virastoon saapuneiden lausuntojen perusteella.

Virasto pyysi keväällä radioyhtiöiltä ja -yhteisöiltä sekä muilta radiotoimintaa harjoittavilta lausuntoja vapaana olevista taajuuksista. Lausuntojen jättämisen määräaika umpeutui 15. kesäkuuta. Viestintävirastoon saapui kaikkiaan 34 lausuntoa. Osa lausunnoista kohdistui vapaana oleviin tv-taajuuksiin.

Viestintävirasto myöntää ohjelmistoluvat hakukierroksen jälkeen. Jos taajuuksia on vähemmän kuin hakijoita, siirtyy näissä tapauksissa päätösvalta valtioneuvostolle.

Mediamonitori

Uutista päivitetty 26.6.2015: Kuulutus vapaina olevista taajuuksista siirtyy viikolle 27

Lisätietoa muualla: Määrays televisio- ja radiotoimintaan tarkoitetuista taajuuksista

Kommentit

+39 #1 radiosta_kiinnostunu 25.06.2015 19:08
Mistä löytyy ajankohtainen lista toimiluvan hakijoista, haettavissa olevista taajuuksista yms, kun en löydä niitä Viestintäviraston kotisivuilta. Liikenne- ja viestintäviraston kotisivuiltakaan en löytänyt. Voisitteko auttaa? Kiitos! :lol:
+26 #2 Tero Toivonen 26.06.2015 12:58
Lainaus radiosta_kiinnostunu:
Mistä löytyy ajankohtainen lista toimiluvan hakijoista, haettavissa olevista taajuuksista yms, kun en löydä niitä Viestintäviraston kotisivuilta.


Hakukuulutuksen julkaisu viivästyy ja siirtyy ensi viikolle.

Kommentointi on suljettu.

Facebook-ryhmä