Radioluvat haettaviksi lähipäivinä

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto-logoViestintävirasto julkaisee lähipäivinä nettisivuillaan kuulutuksen vapaina olevista radiotaajuuksista ja taajuuskokonaisuuksista. Hakukuulutuksen julkaiseminen siirtyy alkuperäisestä aikataulusta muutamalla päivällä, koska taajuuksista jätettyjä lausuntoja on tullut runsaasti. Uudet taajuudet lisätään Viestintäviraston määräykseen televisio- ja radiotaajuuksien käytöstä. Yksittäisten taajuuksien ja taajuuskokonaisuuksien saajista päättävät Viestintävirasto ja valtioneuvosto.

Viestintävirasto muodostaa vapaana olevista sadasta FM-taajuudesta ja neljästä keskiaaltoalueen AM-taajuudesta mahdollisuuksien mukaan uusia taajuuskokonaisuuksia. Suuri osa taajuuksista asetetaan hakuun yksittäisinä. Taajuuskokonaisuudet muodostetaan virastoon saapuneiden lausuntojen perusteella.

Virasto pyysi keväällä radioyhtiöiltä ja -yhteisöiltä sekä muilta radiotoimintaa harjoittavilta lausuntoja vapaana olevista taajuuksista. Lausuntojen jättämisen määräaika umpeutui 15. kesäkuuta. Viestintävirastoon saapui kaikkiaan 34 lausuntoa. Osa lausunnoista kohdistui vapaana oleviin tv-taajuuksiin.

Viestintävirasto myöntää ohjelmistoluvat hakukierroksen jälkeen. Jos taajuuksia on vähemmän kuin hakijoita, siirtyy näissä tapauksissa päätösvalta valtioneuvostolle.

Mediamonitori

Uutista päivitetty 26.6.2015: Kuulutus vapaina olevista taajuuksista siirtyy viikolle 27

Lisätietoa muualla: Määrays televisio- ja radiotoimintaan tarkoitetuista taajuuksista


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Radioluvat haettaviksi lähipäivinä”

 1. radiosta_kiinnostunu avatar
  radiosta_kiinnostunu

  Mistä löytyy ajankohtainen lista toimiluvan hakijoista, haettavissa olevista taajuuksista yms, kun en löydä niitä Viestintäviraston kotisivuilta. Liikenne- ja viestintäviraston kotisivuiltakaan en löytänyt. Voisitteko auttaa? Kiitos! 😆

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”radiosta_kiinnostunu”]Mistä löytyy ajankohtainen lista toimiluvan hakijoista, haettavissa olevista taajuuksista yms, kun en löydä niitä Viestintäviraston kotisivuilta.[/quote]

  Hakukuulutuksen julkaisu viivästyy ja siirtyy ensi viikolle.