Uusi lyhytaaltoasema Radio Piko aloittaa koelähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Asikkalasta lähettävä uusi lyhytaaltoradiosaema Radio Piko on käynnistämässä toimintaansa koelähetyksillä. Testejä tehdään tämän viikonlopun aikana ja niiden kohdealueita ovat Pohjoismaat, Viro ja Suomi. Radio Pikolla on kolme taajuutta, joille Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 10 watin lähetystehon. Aseman taustalla on radioharrastaja Jari Lehtinen.

Radio Piko kertoo soittavansa vanhaa, ennen vuotta 1950 levytettyä musiikkia. Ohjelmalähetyksiä on pari tuntia lauantaisin ja sunnuntaisin.

– Radio Piko on nimensä mukaisesti miniasema, ei mikään Radio Mega. Lupa on 10 watin teholle Asikkalasta elokuun puoliväliin saakka, asemalta kerrotaan.

Ensimmäiset testilähetykset kuullaan taajuudella 9770 kHz lauantaina kello 18 Suomen aikaa ja ne suunnataan Norjaan ja Tanskaan. Myöhemmin illalla käytössä on taajuus 5980 kHz, jolla Radio Piko pyrkii tavoittamaan kuuntelijoita Suomesta. Kolmas taajuus 3990 kHz palvelee Suomea, Viroa ja Ruotsia. Lähetykset toistetaan sunnuntaina.

Radio Piko on kolmas suomalainen yksityinen lyhytaaltoasema. Muut ovat vuodesta 2000 toiminut Scandinavian Weekend Radio Virroilta ja maaliskuussa 2024 aloittanut RealMix Radio Raaseporista. Muualla Euroopassa yksityistä lyhytaaltolähetystoimintaa on muun muassa Saksassa, Alankomaissa ja Tanskassa.

Mediamonitori


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *