Yle uusiin toimitiloihin Vaasassa kahden vuoden kuluttua

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradion Vaasan toimitukset muuttavat Vaasan Sokos Hotel Royalin Central-rakennuksen tiloihin Vaasan keskustaan vuoden 2026 alussa. Tiloissa tehdään täydellinen peruskorjaus ennen muuttoa. Uusiin tiloihin muuttavat sekä Yle Pohjanmaan että Yle Österbottenin toimitukset, ja lisäksi muita Ylen ruotsinkielisiä toimintoja, yhteensä noin 90 henkilöä. Strömsö-ohjelman kymmenhenkinen toimitus jää edelleen Västervikiin.

Yle on etsinyt vaihtoehtoa nykyiselle Ahventien kiinteistölleen jo pitkään. Yhtenä mahdollisuutena oli Wasa Station -hanke, jossa Yle oli mukana YIT:n ja Vaasan kaupungin kanssa. YIT päätti kuitenkin luopua hankkeesta.

–Vaasa on Ylelle ja Svenska Ylelle tärkeä tuotantopaikka, ja uusien tilojen sijainti Vaasan keskustassa on ainutlaatuinen. Ylen aluetoiminnan tavoitteena on olla näkyvästi läsnämyös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Aiempaa pienempi mutta näkyvä tila keskustassa mahdollistaa suuremman näkyvyyden paikallisille asukkaille ja tunteen, että Yle on läsnä. Satsaus Vaasaan on tärkeä signaali: Yle on läsnä Pohjanmaalla, sanoo Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päällikkö Karri Lehtiö.

Mediamonitori – Yle

{jcomments off}