Norja: Pienten paikallisradioiden FM-toimilupiin tulossa pidennys

kirjoittanut

kategoriassa

Norja on pidentämässä paikallisten FM-radioasemien toimilupakautta vuoteen 2031 asti, kirjoittaa ruotsalainen Radionytt.se-sivusto. Asia ilmenee viime viikon lopulla julkaistusta Norjan valtion budjettiesityksestä. Nykyinen toimilupakausi päättyy vuonna 2026. Alkuperäinen tavoite oli julistaa kaikki FM-luvat haettaviksi vuosiksi 2027-2031, mutta lupakierroksesta ollaan luopumassa.

Pienten paikallisten radioiden toimilupia on jo jatkettu kahdesti eli vuosiksi 2017-2021 ja 2022-2026. Valtaosa Norjan radioasemista siirtyi FM-jakelusta digiradioon joulukuussa 2017, mutta pienille radioille annettiin mahdollisuus jatkaa FM-lähetyksiä digitalisoinnista johtuvien kustannusten takia. Suurimmilla kaupunkiseuduilla toimivilla FM-taajuuksilla lähettävillä paikallisradioilla on kuitenkin tiukat lupaehdot, jotka rajoittavat mainonnan määrää ja kieltävät asemien yhteislähetykset.

Mediamonitori

{jcomments off}