Radio Kaakon lähetykset päättyvät konkurssiin

kirjoittanut

kategoriassa

Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa toimiva Radio Kaakko hakeutuu konkurssiin ja lopettaa lähetykset FM-taajuuksilla elokuun lopussa, kertoo Kouvolan Sanomat. Talousvaikeuksiin ajautuneen paikallisradion taustalla oleva Oy Mediasumma Ab on jättänyt konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen maanantaina. Radio Kaakolla on taajuudet Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Radion Kaakon hallituksen puheenjohtaja Jami Kananen ja toimitusjohtaja Jalle Niemelä toteavat tiedotteessa yhtiön talouden romahtaneen koronapandemian ja Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan aiheuttamien ongelmien takia. Radiokanava aloitti lähetykset vuoden 2020 alussa vain kolme kuukautta ennen pandemian alkamista. Ukrainan sota on näkynyt erityisen pahasti Kaakkois-Suomen taloudessa.

– Tilanne on valitettava ja omalta osaltamme olemme äärimmäisen pahoillamme. Erinomaiset kuuntelijamäärät ja toisaalta yritysten ja palveluiden kiinnostus omaa paikallisradiota kohtaan eivät kuitenkaan kohdanneet, Kananen ja Niemelä toteavat.

Radio Kaakolla on vuoden 2029 loppuun voimassa oleva ohjelmistolupa. Aseman kuuntelijamäärä on RadioMedian julkaisemien vuoden 2021-2022 lukujen perusteella ollut noin 10 000 kuuntelijaa viikossa, mutta parhaimmillaan asema on tavoittanut 16 000 viikkokuuntelijaa.

Mediamonitori – Kouvolan Sanomat (maksullinen artikkeli)

 

Uutinen päivitetty 25.8.2023 klo 15.30: lisätty sitaatti Radio Kaakon tiedotteesta ja tarkennettu aseman kuuntelijamäärää.

 


Kommentit

7 vastausta artikkeliin “Radio Kaakon lähetykset päättyvät konkurssiin”

 1. Ja taas käytettiin Ukrainan sota kortti. Koronan vielä ehkä ymmärrän just ja just.

 2. Merkkari avatar
  Merkkari

  Toisaalta voisi helposti ajatella että, koronan aikana kotiin eristäytyneet ja siellä aikaa tavallista enemmän viettäneet olisivat kuunnelleet radiotakin enemmän. Kyllähän silloinkin yleisesti katsoen samaan tyyliin mainoksia pyöri kaupallisien toimijoiden kanavilla kuin muulloinkin. Mikä sitten jää selittäväksi tekijäksi jos jätetään korona ja Ukrainan-ja Venäjän välinen konflikti, joka vaikuttaa maailman tilanteeseen, pois.

 3. Pandemia ja sota ovat saaneet yrittäjät varovaisiksi, ja idän turistien väheneminenkin on näkynyt yrittäjien kassassa. Ei ole ollut varaa mainostaa.

  Samalla eivät osanneet pitää tekemistään sopivalla tavalla pienimuotoisena alueen kaupalliseen potentiaaliin nähden.

 4. Marko, Stadi avatar
  Marko, Stadi

  Harmin paikka on Radio Kaakon uutinen. Tosihyvä laadukas paikallinen radiokanava ollut. Yksinkertaisesti talousalueen yrittäjillä ei ole varoja mainostaa ja riittävällä määrällä, että elättäisi monipuolisesti erinlaisia medioita. Radio Kaakon nettiradio olisi hyvä pohja jatkaa,mutta olisko tarpeeksi kuuntelijoita netin kautta ja kaakkois-suomen talousalueella? Helsingissä toimii paikallinen Radio Finest FM. Peukutan että pysyisi pystyssä taloudellisesti, vaikka itse en kuuntele koko kanavaa. Lähiradio on myös mukava vaihtoehto 100,3Mhz.

 5. Simppeliä. avatar
  Simppeliä.

  [quote name=”Marko, Stadi”]Harmin paikka on Radio Kaakon uutinen. Tosihyvä laadukas paikallinen radiokanava ollut. Yksinkertaisesti talousalueen yrittäjillä ei ole varoja mainostaa ja riittävällä määrällä, että elättäisi monipuolisesti erinlaisia medioita. Radio Kaakon nettiradio olisi hyvä pohja jatkaa,mutta olisko tarpeeksi kuuntelijoita netin kautta ja kaakkois-suomen talousalueella? Helsingissä toimii paikallinen Radio Finest FM. Peukutan että pysyisi pystyssä taloudellisesti, vaikka itse en kuuntele koko kanavaa. Lähiradio on myös mukava vaihtoehto 100,3Mhz.[/quote]
  Kyllä on rahaa, jos jättää toisaalle mainokset ostamatta.

 6. Radio Kaakosta tuli Radio Se ja kuuuluu netis http://www.radiose.fi

 7. Harmi avatar

  [quote name=”Pete”]Ja taas käytettiin Ukrainan sota kortti. Koronan vielä ehkä ymmärrän just ja just.[/quote]
  Koronahan teki hassusti. Niin sanotut viranomaistietoiskumainokset lisääntyivät. Joillain kamavilla, millä vähän mainoksia, kävi hetkellisesti toisinkäsin ja mainostenrä lisääntyi. Eli osa hyötyi myös koronasta. Radio Kaakon taopausta en tunne. Veikkaan kuitenkin konkurssin syyksi sitä yleisintä. Asemaa tehtiin liiankalliilla suhteessa tuloihin. Menot kovemmat kuin tulot.