MT: Ylen rahoitukseen tulossa mahdollisesti leikkauksia

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradion hallintoneuvoston uusi puheenjohtaja, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok) kertoo Maaseudun Tulevaisuudessa, että Ylen rahoitusta tullaan suurella todennäköisyydellä pienentämään lähivuosina. Wallinheimon mukaan myös Ylen varoja on leikattava tilanteessa, jossa sopeutuksia on tehtävä koko maassa yhteensä 6 miljardin euron edestä.

Wallinheimo sanoo, että Ylen on säilytettävä asemansa koko kansan mediana ja tarjottava jokaiselle jotain, mutta sen on näytettävä esimerkkiä tehokkaasta rahankäytöstä. Ylen rahoitus oli viime vuonna 557 miljoonaa euroa. Viime vuoden syksyllä silloisten oppositopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten esittelemässä varjobudjetissa Yleltä leikattiin 120-140 miljoonaa euroa.

Uusi Ylen hallintoneuvosto kokoontui ensi kertaa kesäkuun lopussa. 21-jäsenisessä hallintoneuvostossa on viisi kokoomuksen ja viisi perussuomalaisten edustajaa. Kesäkuun kokouksessa ei Wallinheimon mukaan keskusteltu tulevista rahoituslinjauksista.

Mediamonitori


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “MT: Ylen rahoitukseen tulossa mahdollisesti leikkauksia”

 1. Marko, Stadi avatar
  Marko, Stadi

  Ylen julkinen palvelu, ja rahoitus pitäisi olla budjettiperusteinen valtion keräämästä rahastosta. Tuhlailua on ollut takavuosina mm. uusi studio Pasilaan. Ulkomaisten tuotantoyhtiöiden ”tukemista” ohjelmaostojen kautta. Kaikkea kaikille ideologia saanut vallan johdon ajatuksissa. 100-150 miljoonaa pois budjetista ei haittaisi Yleä. Valtiovallan uusi laki sananvapaudesta kaikille Journalisteille. Toimittaja on uutisten välittäjä, ei harrasta omaa uutisointia.

 2. saa leikata avatar
  saa leikata

  Kyllä Ylen budjetista voi nipistää, mutta leikkaukset tulee kohdistaa siten, että yhteiskunnallisesti merkittävät toiminnot ja uutis- ja ajankohtaistarjonta eivät heikkene.

  Television puolella säästöjä saataisiin yhden kanavan lakkauttamisella; Yleisradiolle riittää kaksi täyden palvelun tv-kanavaa aikana, jolloin katselu siirtyy koko ajan enemmän verkkoon. Vuoden 2012 kanavauudistuksen jälkeen TV2:n ohjelmatarjonnan tason laskun seurauksena lakkautettavat ohjelmat löytynevät lastenohjelmia ja joitain urheilulähetyksiä lukuun ottamatta helposti sieltä.

  Radion puolella säästöjä tulee jo Yle Puheen lakkauttamisella. Jos oltaisiin oikein uskaliaita, toteutettaisiin lisäksi reilun kymmenen vuoden takainen suunnitelma ruotsinkielisen radiotarjonnan uudistamisesta: yksi kanava FM-aalloilla riittää, nuorisoradio voi tarvittaessa lähettää täydentävästi verkossa.

  Organisaation järkeistämisestä löydetään varmasti lisää säästökohteita.

 3. Isosti pienemmäksi avatar
  Isosti pienemmäksi

  Yle puheen lakkauttamisen säästös ovat sitten mielenkiintoinen rasti. Mitä säästöjä siitä tulee, jos Orpon hallitus jatkaisi vanhalla linjalla. Jos se olisi säästö sen pitäisi näkyä välittömästi budjetin pienenemisenä. Ei tarvita enää sitä rahamäärää minkä Puhe kanavan ylläpitäminen kustansi.

  Yleltä pitäisi ensitöikseen karsia kaikki päällekäinen ohjrlmisto (samat urheilut) ja dokkarit, leffat, sarjat ostot lopettaa mitkä on tai olleet kaupallisilla. Kummasti luonnollisestikin aletaan saamaan reilusti budjettia pienemmäksi. Puolet pienemmälläkin budjetilla riittäisi rahaa pitää hyvää ohjelmistoa. Jättää vain kalliit urheilut ostamatta ja ostaa sitä kotimaista mikä ei kelpaa muille eillei satu voittamaan kilpailutukia kohtuu hinnalla.

 4. Ihmettelen avatar
  Ihmettelen

  [quote name=”saa leikata”]Kyllä Ylen budjetista voi nipistää, mutta leikkaukset tulee kohdistaa siten, että yhteiskunnallisesti merkittävät toiminnot ja uutis- ja ajankohtaistarjonta eivät heikkene.

  Television puolella säästöjä saataisiin yhden kanavan lakkauttamisella; Yleisradiolle riittää kaksi täyden palvelun tv-kanavaa aikana, jolloin katselu siirtyy koko ajan enemmän verkkoon. Vuoden 2012 kanavauudistuksen jälkeen TV2:n ohjelmatarjonnan tason laskun seurauksena lakkautettavat ohjelmat löytynevät lastenohjelmia ja joitain urheilulähetyksiä lukuun ottamatta helposti sieltä.

  Radion puolella säästöjä tulee jo Yle Puheen lakkauttamisella. Jos oltaisiin oikein uskaliaita, toteutettaisiin lisäksi reilun kymmenen vuoden takainen suunnitelma ruotsinkielisen radiotarjonnan uudistamisesta: yksi kanava FM-aalloilla riittää, nuorisoradio voi tarvittaessa lähettää täydentävästi verkossa.

  Organisaation järkeistämisestä löydetään varmasti lisää säästökohteita.[/quote]

  Miten niin YLE puheen lopetus on säästö? Silloinhan sen pitäisi näkyä välittömästi YLE:n bidjetin pienenemisenä Puheen kulujen verran. Näin ei ole tietääkseni tapahtumasaa, joten ei se ole mikään säatö kun raha ohjataan yrityksen sisälle vain toisaalle.