Heinäkuu alkoi runsaalla lyhytaikaisradiotarjonnalla

kirjoittanut

kategoriassa

Heinäkuun alussa on tullut voimaan useita lyhytaikaisia radiolupia, jotka mahdollistavat radiotoiminnan tapahtumissa tai hieman pidempään eri paikkakunnilla. Tapahtumaradioita on heinäkuun ensimmäisen viikon aikana esimerkiksi VPK-leireillä, hengellisillä kesäjuhlilla, perinnepäivillä, maatalousnäyttelyssä ja lukuisissa moottoriurheilutapahtumissa.

Tällä viikolla Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton VPK-leirillä on radioasema Koski TL:ssä Varsinais-Suomessa. Asema lähettää toimitettua ohjelmaa taajuudella 97,8 MHz. Kittilän Sirkassa on puolestaan käynnissä Lapin ja Pohjois-Suomen Pelastusliittojen kesäleiri, jonka radioluvan taajuus on 89,6 MHz.

Okra-maatalousnäyttelyn yhteydessä toimiva lyhytaikainen radio kuuluu keskiviikosta lauantaihin Oripään lentokentän ympäristössä taajuudella 95,6 MHz. Hausjärvellä tällä viikolla järjestettävien Kansanlähetyspäivien radiolla on tehoa enintään 5 wattia. Taajuus on 98,4 MHz. Puhoksen Perinnepäivillä Kiteellä voi kuulua ensi viikonloppuna tapahtumaradio. Radioasemalle on myönnetty taajuus 103,9 MHz.

Lieksan Vaskiviikko järjestetään myöhemmin heinäkuussa, mutta tapahtumaan liittyvää Vaskiradiota on voinut kuunnella heinäkuun alusta alkaen Lieksassa (89,3 MHz) ja Helsingissä (97,1 MHz) sekä netissä.

Pasiradiolla on useita taajuuksia Lahdessa, Kouvolassa, Heinolassa ja Raahessa. Sen lupa jatkuu elokuun loppuun. Elokuun lopussa päättyy myös Radio Classicin kesälupa Savonlinnassa (105,7 MHz).

Riihimäellä toimiva SCM Radio saa toimia lyhytaikaisluvalla syyskuun loppuun taajuudella 100,8 MHz. Radio Patmoksella on heinäkuun ajan voimassa oleva lyhytaikaislupa Hausjärvellä (107,0 MHz).

Urheilutapahtumien ja muidenkin lyhytaikaisten radioiden taajuudet ja lupa-ajat voi katsoa Mediamonitorin radiolistalta.

Mediamonitori

{jcomments off}