Britannia: Ex-merirosvo valjasti auringon energialähteeksi

kirjoittanut

kategoriassa

Isossa-Britanniassa keskiaalloilla ja alueellisissa DAB+ -verkoissa sekä netissä lähettävä Radio Caroline on muuttanut keskiaaltolähettimensä vihreällä sähköllä toimivaksi. Radio Carolinen neljän kilowatin tehoinen lähetin Orford Nessissa Suffolkissa toimii kokonaan aurinkoenergialla, joka tuotetaan lähetinasemalle asennetuilla aurinkopaneeleilla.

Radio Caroline on pyrkinyt saamaan lisää lähetystehoa perinteiselle keskiaaltotoiminnalleen, mutta Britannian viestintävirasto Ofcom ei ole toistaiseksi suostunut tehonkorotukseen. Carolinen ohjelmapäällikkö Peter Moore sanoo, että asema on valmis asentamaan lisää paneeleja, mikäli sille myönnetään suurempi lähetysteho. Radio Caroline kuuluu suuressa osassa Englantia, Alankomaita ja Belgiaa taajuudella 648 kHz.

Britanniassa ja Benelux-maissa tunnettu radioasema juhlii vuonna 2024 60-vuotista taivaltaan, joka alkoi merirosvoradiona Pohjanmerellä vuonna 1964 ja jatkuu Britannian myöntämällä yhteisöradioluvalla keskiaalloilla ja digiradiossa.

Aiheesta kerrottiin Radio Carolinen Facebook-sivuilla ja RadioToday-verkkojulkaisussa.

Mediamonitori

{jcomments off}