Nelosen teräväpiirtolähetykset alkoivat antennitelevisioverkossa

kirjoittanut

kategoriassa

Televisiokanava Nelonen on aloittanut teräväpiirtolähetykset koko maassa. Nelonen HD aloitti tänään kanavapaikalla 24. Ohjelmisto on identtinen Nelonen-kanavan ohjelmiston kanssa ja myös hybridi-tv-palvelut ovat käytettävissä uudella kanavalla. Kanava lähettää tällä hetkellä tilapäisellä ohjelmistoluvalla, mutta yhtiön tähtäimessä on pitkäaikainen ohjelmistolupa.

– On aika tarjota parempi katselukokemus myös antenniverkon osalta. Haluamme tarjota katsojillemme parhaan mahdollisen katsojakokemuksen ja siksi tuomme Nelosen teräväpiirtona myös antenni-tv-verkkoon, kommentoi Nelonen Median jakelun ja teknisen projektin johtaja Matti Lampinen Digitan tiedotteessa.

Antenniverkossa on tarjolla yli 20 maksutonta tv-kanavaa. Käynnissä oleva HD- ja äly-tv-siirtymä tehostaa taajuuksien käyttöä ja parantaa antenni-tv:n kilpailukykyä sekä säästää energiaa.

– Olemme tyytyväisiä, että saamme tärkeimmät tv-kanavat antenniverkkoon teräväpiirtona. Toimialalla suunnitellaan parhaillaan HD-siirtymän tarkempaa aikataulua. Arviomme on tällä hetkellä, että siirtymä yksinomaan HD-lähetyksiin tapahtuisi vuosien 2024-2025 aikana, kommentoi Digitan tv-liiketoiminnan johtaja Teppo Ahonen.

Teräväpiirtolähetysten katsomista varten tarvitaan Antenna Ready HD -testattu vastaanotin tai vastaanotin, jossa on DVB T2 -viritin. Useimmat vastaanottimet löytävät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin vastaanottimet saattavat vaatia kanavahaun tekemisen tai tehdasasetusten palauttamisen.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: TV:n kanavapaikat