Iskelmä hiljenee Rovaniemellä – uusi taajuus ääneen ensi vuonna

kirjoittanut

kategoriassa

Radiokanava Iskelmää tuottavan Bauer Median ja Rovanimellä Iskelmää välittävän Lapin Klubi ry:n yhteistyösopimuksen päättyminen hiljentää Iskelmän lähetykset vuodenvaihteessa Iskelmä Rovaniemen taajuudella 89,3 MHz. Lähetykset päättyvät uudenvuodenaattona. Iskelmä palaa ääneen Rovaniemellä taajuudella 97,2 MHz uuden luvanhaltijan toimiluvalla alkuvuoden 2023 aikana.

Bauer Median kanssa yhteistyötä tekevä Alueradiot Sastamala Oy sai joulukuussa 2022 valtioneuvostolta ohjelmistoluvan radiotoimintaan Rovaniemellä. Bauer Mediasta kerrotaan, että Iskelmä aloittaa lähetykset uudella taajuuudella lähikuukausina.

Iskelmää vuoden loppuun asti lähettävä Lapin Klubi teki yhteistyösopimuksen Iskelmän välittämisestä Rovaniemen taajuudella Bauer Median edeltäjän SBS Finlandin kanssa vuonna 2007. Alkuvuosina taajuuksilla kuultiin myös paikallisia lähetyksiä. Ennen Iskelmään liittymistä Lapin Klubin paikallisradio toimi nimellä Rovaniemi Radio.

Mediamonitori ei ole tavoittanut Lapin Klubin edustajaa kommentoimaan, mitä luvanhaltija aikoo lähettää taajuudella Iskelmä-yhteistyön päättymisen jälkeen. Sunnuntaina 1. tammikuuta taajuudelta alkoi kuulua Radio Kalevan lähetys.

Mediamonitori

Juttua päivitetty 1.1.2023 klo 19.20: Lisätty tieto Radio Kalevan lähetyksen alkamisesta taajuudella.