Radio Pookin lähetykset alkaneet Parkanossa

kirjoittanut

kategoriassa

Lokakuussa laajentumisluvan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta saanut Radio Pooki on aloittanut lähetykset Parkanon taajuudella 87,8 MHz. Taajuus otettiin käyttöön perjantaina kello 13. Kyseessä on taajuuskokonaisuus Pohjanmaa 2:een liittyvä ohjelmistotoimilupa, joka on voimassa vuoden 2029 loppuun. Parkanon taajuudella Pooki lähettää etelän ohjelmaversiota, jossa ei ole hengellisiä ohjelmia.

Uusi taajuus vahvistaa Radio Pookin kuuluvuutta Tampereen ja Lapuan kuuluvuusalueiden välillä.

– Parkanon taajuus on erinomainen lisä Pookin kuuluvuuteen. Se palvelee paitsi paikallisesti Parkanoa ja sen lähialueilla asuvia, mutta myös Etelä-Pohjanmaan ja Tampereen välillä valtatiellä 3 liikennöiviä, ohjelmapäällikkö Mika Kuki kertoo Radio Pookin nettisivuilla.

Radio Pookin taustayhtiö Bauer Media Finland Oy sai Traficomilta luvan Radio Pookin kuuluvuuden laajentamiselle myös Jyväskylään, Kajaaniin ja Pihtiputaalle. Pooki aloittaa näillä paikkakunnilla myöhemmin.

Bauer Media on hakenut Pookille taajuuksia myös muilta paikkakunnilta, mutta näiden taajuuksien toimiluvista päättää valtioneuvosto.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista

Artikkelia muokattu 18.11.2022 klo 13.25: Lisätty ohjelmapäällikön kommentti.

 


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Radio Pookin lähetykset alkaneet Parkanossa”

 1. pookin ohjelmat.eli mitenkä ohjelmat poikeaa täältä pohjoiseen verratuna, mitä siellä lähettään etelässä nuina aikoina, ois kiva tietää

 2. ultimo4k avatar

  [quote name=”oiva”]pookin ohjelmat.eli mitenkä ohjelmat poikeaa täältä pohjoiseen verratuna, mitä siellä lähettään etelässä nuina aikoina, ois kiva tietää[/quote]
  Tauoton musiikki soi muualla, mutta Tampereen taajuudella lähetetään jumalanpalvelus suorana Pispalan kirkosta.

 3. Mielestäni jokin jumalanpalvelus sisältö on lähetetty ainakin jossain vaiheessa myös Radio Pookin Helsingin taajuudella sunnuntaisin. Jos tuolla tarkoitetaan sunnuntain ohjelmaa? Onko nuo erilliset sisällöt tulleet nyt myöhemmin? Kuuntelin Pookia perinteisen radion kautta pääosin silloin kun aloitti lähetyksen venäjänkielisen Radio Sputnikin entisellä taajuudella.

 4. ultimo4k avatar

  [quote name=”WilleJ”] Onko nuo erilliset sisällöt tulleet nyt myöhemmin? Kuuntelin Pookia perinteisen radion kautta pääosin silloin kun aloitti lähetyksen venäjänkielisen Radio Sputnikin entisellä taajuudella.[/quote]
  Tampereen taajuudella on kuultu Pispalan kirkonmenot sunnuntaisin lähetystoiminnan heinäkuun 2021 aloituksesta lähtien. Kyseinen taajuus siirtyi Pookille Pispalan radiolta, joka yllättäen jostakin syystä lopetti toimintansa. Pispalan radion peruja ovat nuo Tampereen kirkonmenot.