Järviradio ottaa käyttöön uudet taajuudet Asikkalassa ja Nivalassa

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio aloittaa lähetykset ohjelmistotoimilupaan liitetyillä uusilla taajuuksilla Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Asikkalassa Päijät-Hämeessä. Valtioneuvosto myönsi Järviradiolle kaksi lisätaajuutta täydennyshakukierroksella kesäkuussa. Nivalassa Järviradion uusi vakituinen taajuus on 101,1 MHz ja Asikalassa 107,9 MHz. Nivalan lähettimen teho on 500 wattia ja Asikkalan 100 wattia. Järviradio on hakenut Asikkalan taajuudelle lisää tehoa ja sen hakemus on parhaillaan käsiteltävänä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

Nivalan keskustan lähellä oleva lähetin sijoittuu Järviradion Kannuksen lähettimen itäpuolelle ja Lestijärven ja Pihtiputaan lähettimien pohjoispuolelle.

Asikkalassa Järviradion lähetyspaikka on Urajärvellä. Aiemmin Järviradio on kuulunut Asikkalassa lyhytaikaisilla radioluvilla 50 watin teholla Vääksystä. Myös Nivalassa Järviradiolla on ollut lyhytaikaisia lähetyslupia.

Tietoa Järviradiosta:

– Aloitti lähetykset 20.11.1987 Alajärvellä taajuudella 89,5 MHz
– Nykyisin 34 omaa taajuutta eri puolilla Suomea ja kaksi taajuutta yhteistyösopimuksella (Sanomalehti Karjalainen Oy) Pohjois-Karjalassa
– Lähettää myös ajoittain lyhytaikaisilla radioluvilla esimerkiksi Turun saaristossa
– Toimiluvanhaltija Järviradio Oy
 

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista