Radio Pooki aloitti lähetykset Tampereella

kirjoittanut

kategoriassa

Pispalan Radioyhdistys jatkaa luvanhaltijana

Bauer Mediaan kuuluva iskelmämusiikkikanava Radio Pooki on aloittanut keskiviikkona lähetykset Tampereella. Pooki kuuluu Pispalan Radion taajuudella 99,5 MHz Bauer Median tehtyä Pispalan Radioyhdistyksen kanssa yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Pispalan Radion lähetykset ovat päättyneet. Sopimus on voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli vuoteen 2029.

Radio Pookin lähetykset tehdään Oulussa ja Raahessa. Tampereen taajuudella jatkuvat Pispalan Radiossa kuullut paikalliset hengelliset ohjelmat Harjun seurakunnasta ja Pispalan kirkosta.

Radio Pooki on laajentanut kuuluvuuttaan sen alkuperäiseltä alueelta Pohjois-Pohjanmaalta kohti Etelä-Suomea. Vuonna 2020 Radio Pooki alkoi kuulua Helsingissä, Turussa ja Porvoossa sekä Kotkassa ja Lappeenrannassa. Bauer Media haki tänä keväänä lupaa Pookille Tampereen seudulle, mutta haettavana ollut taajuus päätyi Sanoma Medialle.

– Pookia on jo pitkään toivottu kuulumaan Tampereella, joten on hienoa päästä vihdoin vastaamaan kysyntään. Uskon, että kuuntelijat löytävät meidät nopeasti ja alkavat osallistua lähetyksiimme enemmän myös Tampereen seudulta, kommentoi Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki Bauer Median tiedotteessa.

Pispalan Radion päätoimittaja Pasi Komsi kertoo luopuvansa radiotoiminnasta tyytyväisenä, sillä radion pyörittäminen harrastuksena on vienyt aikaa muulta elämältä. Komsi sanoo, että radioyhdistys aikoo luopua radiotoimilupaan kuuluvasta keskiaaltotaajuudesta 729 kHz.

Fakta:

Pispalan Radio
Perustettu vuonna 2015
Alkuperäinen lähetyspaikka Pispalan haulitorni
Lähetin nykyisin Kangasalla Tampereen rajan tuntumassa
Luvanhaltija Pispalan Radioyhdistys ry
 
Radio Pooki
Perustettu vuonna 1989 raahelaisena paikallisradiona
Laajentunut vuosien saatossa muualle Pohjois-Pohjanmaalle, Meri-Lappiin ja Kokkolan seudulle
Aloittanut lähetykset vuonna 2020 viidessä Etelä-Suomen kaupungissa
Sai kesäkuussa 2021 valtioneuvostolta luvan aloittaa lähetykset Lapuan seudulla
Luvanhaltija Bauer Media Oy
 

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Mediamonitorin taajuuslista


Kommentit

8 vastausta artikkeliin “Radio Pooki aloitti lähetykset Tampereella”

 1. kiinostaa kuinka laajalle tuo lähetin kantaa, eli minkälainen on kuuluvuus alue jos joku tietää, ois kiva juttu

 2. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  Itäänpäin Ouninpohjaan, Valkeakoski, Akaa, Hattula, Roineen ympäri Tuuloksessa vielä pystyy kuuntelemaan, Sappeessa ihan hyvä. Käytännössä antenni on Hervannassa, 2000W kai se jonnekin kuuluu.

 3. radiohead avatar
  radiohead

  Tampereelta lounaaseen valtatietä 12 ajaessa, Nokialla Tottijärven suoran jälkeen alkaa välillä ihan vähän rätisemään, mutta oikein hyvin on silti kuunneltavissa. Ilmeisesti maastosyistä johtuen kuuluvuus häviää Sastamalassa Kärppälän tienoilla kokonaan, mutta palautuu heti Ellivuoren risteyksen jälkeen. Sastamalassa Kalaneuvoksen jälkeisen alamäen kohdalla kuuluvuus katoaa jälleen, mutta palautuu vaihtelevaksi Stormissa. Rätisee pahoin. Sastamalan keskustassa Pooki kuuluu paikoitellen joko siedettävästi tai sitten ei ollenkaan ja kaikkea siltä väliltä.

 4. kiitos tästä tiedosta. olen pookia seurannut, koko aseman olossa ajan

 5. [quote name=”radiohead”]Tampereelta lounaaseen valtatietä 12 ajaessa, Nokialla Tottijärven suoran jälkeen alkaa välillä ihan vähän rätisemään, mutta oikein hyvin on silti kuunneltavissa. Ilmeisesti maastosyistä johtuen kuuluvuus häviää Sastamalassa Kärppälän tienoilla kokonaan, mutta palautuu heti Ellivuoren risteyksen jälkeen. Sastamalassa Kalaneuvoksen jälkeisen alamäen kohdalla kuuluvuus katoaa jälleen, mutta palautuu vaihtelevaksi Stormissa. Rätisee pahoin. Sastamalan keskustassa Pooki kuuluu paikoitellen joko siedettävästi tai sitten ei ollenkaan ja kaikkea siltä väliltä.[/quote]

  Niin ja myös Sastamalan tienoilla alkaa Eurajoen Yle X3M (99,4 MHz) häiritsemään paikoitellen.

 6. radiohead avatar
  radiohead

  Yllättävän kauas kuuluu Pooki E12-tietä Tampereelta Helsinkiin päin ajaessa. Vasta Iittalan tienoilla kuului paikoitellen hyvin pientä rätinää, mutta oikein hyvin on kuultavissa. Parolan kohdalla rätinä lisääntyi. Yhä pystyi silti kuuntelemaan, mutta Hämeenlinnaan saapuessa Pookin kuuluvuus heikkeni niin, että se oli jo kuuntelukelvotonta.

 7. Eilen ja tänään jostain syystä kuulunut vain rätinää Luopioisissa. Tähän asti kuulunut kirkkaasti, liekö lähetin häiriö.

 8. Marketta Soisalo avatar
  Marketta Soisalo

  Älkää mainostaako seksileluja poolissa.Muuten hyvä,paras kanava.kiitos pooki!