Radio NRJ ei jatka Taivalkoskella ja Tervolassa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio NRJ on luopunut Taivalkosken ja Tervolan lähetystaajuuksista, joilla se ei ole lähettänyt ohjelmaa vuoden 2020 alusta alkaen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päivittänyt NRJ Finland Oy:n ohjelmistoluvan helmikuun alussa. NRJ jatkaa lähetyksiä muilla taajuuksillaan normaalisti. NRJ Finland ei aio hakea lopettaneiden taajuuksien siirtoa yhtiön toiselle kanavalle Radio Nostalgialle.

Yhtiön maajohtaja Esa Lahdenpää kertoo, että Taivalkosken lähettimen kuuluvuusalue meni melko paljon Suomussalmen taajuuden kuuluvuusalueen kanssa päällekkäin ja Tervolan kuuluvuusalueella ei ollut riittävää väestöpohjaa, eikä se näin ollen ollut kanavan kohderyhmälle otollista seutua.

– Kävimme myös läpi vaihtoehtoja vaihtaa nämä taajuudet Nostalgialle, mutta tulimme lopputulokseen, että näillä alueilla ei löydy riittävästi väestöä, jotta se olisi kaupallisesti kannattavaa toimintaa, Lahdenpää sanoo sähköpostivastauksessaan Mediamonitorille. Tervolan taajuuden kuuluvuusalueeseen kuuluivat muun muassa Kemi ja Tornio.

Kaupallisten radioiden uusi lupakausi alkoi vuoden 2020 alussa, jolloin Taivalkosken ja Tervolan taajuudet olivat mukana NRJ:n taajuuskokonaisuudessa. Traficomista vahvistetaan, että NRJ oli hakenut lykkäystä lähetystoiminnan aloittamiselle uudella lupakaudella ensin kesäkuun 2020 loppuun ja sitten vuoden loppuun. Yhtiö ilmoitti luopuvansa taajuuksista joulukuussa ennen jälkimmäisen lykkäyksen päättymistä.

Joitakin NRJ:n lähettimiä on siirretty pois Digitan mastoista viime aikoina. Lahdenpään mukaan kyseessä on kuuluvuuden laajentamiseen tähtäävä projekti, jota yhtiö tekee yhdessä verkko-operaattori Telemast Nordicin kanssa.

– Digitan mastosta pois siirrot johtuvat ainoastaan siitä, että olemme saaneet näillä toimenpiteillä lisää kuuluvuutta. Meidän lähettimistä ja mastoista huolehtiva Telemast tekee koko ajan työtä sen eteen, että saamme parhaan mahdollisen kuuluvuuden tolpasta irti, Lahdenpää tarkentaa.

Uudet mastot tulevat NRJ:n käyttöön Kuusamossa ja Rovaniemellä. Haapavedellä uuteen paikkaan siirtyvät sekä NRJ että Nostalgia.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista (päivitetty 7.2.2021)

Muualla verkossa: NRJ Finlandin päivitetty ohjelmistotoimilupa Traficomin sivuilla (pdf)


Kommentit

12 vastausta artikkeliin “Radio NRJ ei jatka Taivalkoskella ja Tervolassa”

 1. Häiriökohinat pois avatar
  Häiriökohinat pois

  Vielä kun Vuokatin mastosta osattaisiin myös sammuttaa vekeen kohta vuoden FM-bandia piinanneet häiriökohinat.

 2. Sukevalta kajahtaa avatar
  Sukevalta kajahtaa

  On kyllä totta, ettei Digitan mastoista tahdo asemat oikein hyvin kuulua. Esimerkiksi kun 2020 vuoden alussa siirtyivät Iisalmen Telemastilta saman paikan Digitalle taajuudet 88,3 MHz, 89,5 & 99,4 MHz, niin johan heikkeni täällä heti niiden kuuluvuus kummasti… Ja kumma täällä Sukevalla ei voi kuulua Yle Kuopio kunnolla, ei siis Iisalmen 96,5 MHz ja vielä vähemmän Kuopion 98,1 MHz!!!

 3. Samoilta seudulta avatar
  Samoilta seudulta

  [quote name=”Sukevalta kajahtaa”]On kyllä totta, ettei Digitan mastoista tahdo asemat oikein hyvin kuulua. Esimerkiksi kun 2020 vuoden alussa siirtyivät Iisalmen Telemastilta saman paikan Digitalle taajuudet 88,3 MHz, 89,5 & 99,4 MHz, niin johan heikkeni täällä heti niiden kuuluvuus kummasti… Ja kumma täällä Sukevalla ei voi kuulua Yle Kuopio kunnolla, ei siis Iisalmen 96,5 MHz ja vielä vähemmän Kuopion 98,1 MHz!!![/quote]

  Tosiaan Yle Kuopion taajuus 96.5 ei kuulu kunnolla. Taajuudesta 98.1 on iloa vielä vähemmän täällä meillä Sukevalla. Olisihan mukavaa ne oman maakunnan lähetykset kunnollisesti kuulla…!

 4. Farid ismail avatar
  Farid ismail

  Tosiaan Digitan maastosta kuuluu kaikki radiot tosi hyvin! Ainakin täällä Etelä-Suomessa esim. 104.0MHz kuului vielä 5-10 vuotta sitten Hyvin mutta kun vaihtoivat telemastiin nii ei kuulu ollenkaan. Samoin Bassoradio testitajuutta ei entisaikaan havainnut juuri ollenkaan kannelmäestä 25watilla. Toisin kuin esim Patmos kuului ennenvanhaan 15watilla tosi hyvin jopa Leppävaaran uimahallin sisätiloissa

 5. Rautavaaralta avatar
  Rautavaaralta

  Rautavaaralla se Yle Kuopio vasta huonosti kuuluukin…

 6. intressant avatar
  intressant

  Aika jännä perustelu Tervolan lähettimen osalta, ettei ole riittävästi väestöä. NRJ lähettää kuitenkin yhä monella muulla lähetinalueella, joilla on vähemmän asukkaita kuin Kemi-Tornion seudulla.

 7. Mahdollisuus avatar
  Mahdollisuus

  Toivottavasti ainakaan Tervolan ja mielellään ei taivalkoskenkaan kaiketi vapaaksi jäävä NRJ:n vanha taajuus mene myöskään Sanoma/Nelosen kanaville. Lisä taajuus noille ei todellakaan ole radiota kuuntelevien etu. Musiikillisesti yksitoikkoisten vuosikausiksi samoihin biiseihin hirttäytyneille kanaville ei pitäisi antaa lisää kuuluvuus alueita. Lisäksi se myös kaventaa media ja mainoskenttää kun kaksi toimijaa omistaa pian kaikki mainosmarkkinat ja on myös uhka tiedonvälitykselle ja puheenaiheille radiossa.

  Aikanaan NRJ oli kanava, joka soitti monet biisit ensimmäisenä Suomessa. Nykyään NRJ ja käytännössä kaikki Bauerin ja Sanoma/Nelosen kanavat kopioivat jollain aikavälillä soittolsitalleen samat kappaleet mitkä SEA FM, YLEX tai molemmat ovat aiemmin soittolistalleen lisänneet tai soittaneet tuoreeltaan muutamia kertoja.

 8. Mahdollisuus avatar
  Mahdollisuus

  [quote name=”intressant”]Aika jännä perustelu Tervolan lähettimen osalta, ettei ole riittävästi väestöä. NRJ lähettää kuitenkin yhä monella muulla lähetinalueella, joilla on vähemmän asukkaita kuin Kemi-Tornion seudulla.[/quote]

  Asia on vain kauniimmin sanottu tällä tavalla. Oikea syyhän on että kuulijoita ei ole niin paljoa, että kannattaisi pitää kanavan kuuluvuus näin laajana. Siitä NRJ saa syyttä isolta osin itseään. Mitä menivät 2013 jälkeen muokkaamaan kanavan profiilia uusiksi ja monelle viimeinen niitti oli musiikillisenlijan muuutos ja kaventuminen. Se viimeinenkin syy kuunnella kanavaa vietiin pois.

 9. Turhaa uudistamista avatar
  Turhaa uudistamista

  [quote name=”Mahdollisuus”][quote name=”intressant”]Aika jännä perustelu Tervolan lähettimen osalta, ettei ole riittävästi väestöä. NRJ lähettää kuitenkin yhä monella muulla lähetinalueella, joilla on vähemmän asukkaita kuin Kemi-Tornion seudulla.[/quote]

  Asia on vain kauniimmin sanottu tällä tavalla. Oikea syyhän on että kuulijoita ei ole niin paljoa, että kannattaisi pitää kanavan kuuluvuus näin laajana. Siitä NRJ saa syyttä isolta osin itseään. Mitä menivät 2013 jälkeen muokkaamaan kanavan profiilia uusiksi ja monelle viimeinen niitti oli musiikillisenlijan muuutos ja kaventuminen. Se viimeinenkin syy kuunnella kanavaa vietiin pois.[/quote]
  Vielä 2011 NRJ yömusa oli aivan toista kuin nyt. Ja vuonna 2008 NRJ:llä soi vielä Waldo’s Peoplea ja Pachangaa…

 10. Onkohan se nrj:n musiikillisen lijan kaventuminen ja muutkin muutokset määrätty joltakin ylemmältä taholta, kuten vaikkapa Ranskasta, josta koko nrj-ketjua käsittääkseni johdetaan? Näin arvelen, koska muutoksia on tuntunut tapahtuvan muidenkin maiden nrj:lle. Esim. muistan kun kesällä 2013 kävin ruotsissa ja kuuntelin siellä jonkin verran ruotsin nrj:tä, niin silloin jo siellä huomasin, että se kuulosti aika paljon siltä, mihin suomen nrj alkoi pian sen jälkeen muuttumaan. Lisäksi kun muutama vuosi sitten kuuntelin euro hot 30-listaa missä listattiin kaikkien euroopan nrj-asemien soitetuimmat kappaleet, niin sielläkin tuntui musiikillinen linja kaventuneen huomattavasti siitä mitä se oli vielä vaikkapa 10 vuotta sitten, tai 2000-luvun alussa. Ei tuo todellakaan hyvä muutos ollut, itsekin kuuntelin nrj:ä paljon aikoinaan juuriki nsiksi, kun siellä soitettiin paljon uutta musiikkia monipuolisesti ja sitten sopivasti joitakin vanhempiakin biisejä ja juonnetun ohjelmankin taso oli paljon nykyistä parempi. Nyt en ole sitä enää moneen vuoten kuunnellut, ja juontajienkin rooli siellä tuntuu sen perusteella mitä olen silloin tällöin kuunnellut entistä enemmän olevan vain sen kertominen, mitä biisejä seuraavaksi soitetaan ja jos he jotain muuta puhuvatkin, niin paljon lyhyempiä ne spiikit on, paitsi ehkä aamuohjelmassa. Mutta ei sitä kanavaa enää tule kuunneltua kovinkaan paljon.

 11. Silloin alussa 1995 NRJ oli mahtava kanava. Hyvät juontajat ja monipuolinen musa. Missähän sen ajan juontajat nykyisin vaikuttaa. Varsinkin viikonloppuohjelmia ja yöjuontoa on ikävä.

 12. Mahdollisuus avatar
  Mahdollisuus

  [quote name=”Lassi”]Onkohan se nrj:n musiikillisen lijan kaventuminen ja muutkin muutokset määrätty joltakin ylemmältä taholta, kuten vaikkapa Ranskasta, josta koko nrj-ketjua käsittääkseni johdetaan? .[/quote]

  Todennäköiseti näin, mutta ei oikein käy omaan järkeeni sillä NRJ oli 2009-2013 kolmen (Välillä toiseksi suosituin) suosituimman kaupallisen kanavan joukossa Suomessa ja YLEN kanavista vain Radio Suomi oli suositumipi.

  Vaikka Suomessa muutos oli nopea niin aika pitkään ainakin Ranskan NRJ:n sivuilla nettiradioina löytyi laajakirjo eri musatyylisiä kanavia.

  Suomessa NRJ näivettyy vuosivuodelta, mutta Ruotsissa taas kanava oli Suomen NRJ:n kultaikoihin todella heikossa hapessa, mutta on toisin kuin Suomessa laajentanut kuuluvuusalueita. Suomen NRJ:lle en usko enää tapahtuvan samaa, koska menetetty etumatka kilpailijoihin nähden on päästetty kasvamaan liian suureksi.

  Ehkä NRJ:stä yritetään saada entistä halvemmalla hyviä mainostuloja tuottava kanava.