Scandinavian Weekend Radio täyttää 20 vuotta

kirjoittanut

kategoriassa

Suomen ainoa säännöllisesti lähettävä lyhytaaltoasema Scandinavian Weekend Radio (SWR) juhlistaa tänä viikonloppuna radioaseman 20-vuotista taivalta. Tällä kertaa SWR:llä on poikkeuksellisesti kahden vuorokauden pituinen lähetys, joka alkaa perjantaina kello 00.01 ja jatkuu lauantai-iltaan. Harrastajavoimin toimivan Scandinavian Weekend Radion studio sijaitsee Virroilla.

SWR:n ensimmäinen lähetys kuultiin 25 metrin aaltoalueella lauantaina 1. heinäkuuta vuonna 2000. Siitä lähtien SWR on lähettänyt lähes joka kuukausi pääosin kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Lähetyksiä on vuosien saatossa kuultu ajoittain myös juhannuksena ja joulupäivänä.

Nykyisin SWR lähettää 25 metrin aaltoalueen lisäksi 48 metrin alueella sekä keskiaaltotaajuudella 1602 kHz. 2010-luvulla mukaan tuli myös ULA-taajuus. Perinteisten radiotaajuuksien ohella osa lauantain lähetyksestä välitetään nettiradiopalvelu Radioverkko.fi:ssä.

Mediamonitori