Radio Rex aloittaa perjantaina

kirjoittanut

kategoriassa

Pohjois-Karjalassa toimiva Radio Rex aloittaa lähetykset perjantaiaamuna nykyisen Iskelmä Rexin taajuuksilla. Sanomalehti Karjalaisen omistama radiokanava muuttuu samalla kokonaan paikallisesti tuotetuksi. Radiokanavalta kuullaan Karjalaisen toimittamat uutiset ja juonnettua ohjelmaa arkisin kello 6 alkaen sekä viikonloppuisin. Muutoksen yhteydessä radiokanavan taajuudet pysyvät entisellään, mutta nettikuunteluosoite vaihtuu.

Iskelmä Rex on lähettänyt päivittäin Joensuusta tuotettuja lähetyksiä, mutta arkisin vain muutamia tunteja. Viikonloppuna paikallaisesti tehtyjä ohjelmia on ollut enemmän.

Joensuun paikallisradiokanavat siirtyivät Sanomalehti Karjalaisen omistukseen vuonna 2018. Radio Rex tekee paluun, koska Karjalaisen ja Iskelmää tuottavan Bauer Median välinen sopimus on päättymässä. Karjalaisen toinen radiokanava lähettää tällä hetkellä Radio Cityn ohjelmistoa.

Paikallisradiotoiminta alkoi Joensuussa vuonna 1988, kun Radio Jokinen aloitti lähetykset. Konkurssiin menneen Jokisen tilalle perustettiin 1990-luvun alussa Radio Rex. Valtioneuvosto myönsi Joensuun seudulle ensimmäisen paikallisradioluvan jo 35 vuotta sitten, mutta Enon kuntaan luvan saanut Jokiradio ei koskaan aloittanuyt lähetyksiä.

Mediamonitori – Karjalainen

Uutista päivitetty 16.4.2020 klo 20.30: Lisätty nettiradion kuunteluosoite.


Kommentit

6 vastausta artikkeliin “Radio Rex aloittaa perjantaina”

 1. Haukkanen avatar
  Haukkanen

  Saako joku mitään kuulumaan tästä nettikuunteluosoitteesta?

 2. RadionKuuntelija avatar
  RadionKuuntelija

  Kyllä tuo kuunteluosoite nyt toimii. Aiemmin niillä oli jotain teknisiä asetuksia vielä kesken. Radiot.fi linkistä kuului jossain vaiheessa vielä Iskelmän lähetys mutta nyt sitäkin kautta kuuluu Radio Rex.

 3. Kumman tunkkainen äänenlaatu ja ainakin nettilähetyksessä taustahurinaa.

 4. Voisko joku katsoa nurmeksen lähetintä kun on pätkinyt monta viikkoa

 5. [quote name=”Arto”]Voisko joku katsoa nurmeksen lähetintä kun on pätkinyt monta viikkoa[/quote]
  niin pätkii Juuassakin , korjatkaa !!

 6. Salon asukki avatar
  Salon asukki

  Nurmeksen lähettimelle enemmän tehoja, kun kuuluu surjasti Valtimon pohjoisosissa. Kaiken lisäksi sen taajuus on huono kun Vuokatin Yle Puhe siihen pahasti roiskii…