Keuruun seurakunta aloittaa radiolähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset yleisötilaisuuksien järjestämisessä tuovat uusia järjestelyjä seurakuntien toimintaan. Kun kirkot ovat kiinni yleisöltä, ovat monet seurakunnat aloittaneet jumalanpalvelusten välittämisen internetissä, mutta myös perinteiset radioaallot on valjastettu käyttöön. Keuruulla seurakunta tarjoaa kuuntelijoille mahdollisuuden kuulla jumalanpalveluksia omasta kirkosta taajuudella 92,8 MHz sunnuntaista 5. huhtikuuta alkaen. Myös muita ohjelmia kuin jumalanpalveluksia tullaan kuulemaan taajuudelta.

Radio Kippa -nimellä toimiva radiokanava kuuluu Keuruun keskustassa ja sen lähialueella. Lähetyksiä tulee ainakin niin kauan kuin koronavirustilanne jatkuu. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämä lyhytaikainen radiolupa on voimassa heinäkuun alkuun. Radio Kipan lupa on äänialan yrittäjän Ari Kaakkomäen Ääni-Arska-toiminimellä. Idea koko radiosta on alun perin Kaakkomäen, kerrotaan Keuruun seurakunnasta.

Hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä ohjelmaa kuullaan pari tuntia joka ilta ja pääsiäisen jälkeen viikonloppuisin. Lähetykset tehdään Keuruun kirkon sakastiin rakennetusta studiosta ja ne lähetetään kirkon pihalla olevan antennimaston kautta. Osa seurakunnan ohjelmista ja kaikki jumalanpalvelukset välitetään myös netissä.

Keuruun kirkkoherra Ossi Poikonen kommentoi Suur-Keuruu-lehdessä Radio Kipan olevan seurakunnalle myös kokeilu ja seurakunnan olevan avoin kehitysideoille.

Radiokanavan nimi tulee kirkon sijaintipaikasta Kippavuoresta.

Mediamonitori – Suur-Keuruu (maksullinen artikkeli)

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radioluvat 2020