Basso Medialta uusi radiokanava suomirapille

kirjoittanut

kategoriassa

Basso Media lanseeraa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana uuden, sataprosenttisesti suomalaista rap-musiikkia soittavan radiokanavan. Uusi radiokanava RÄP on lähettänyt viikonlopusta lähtien Basso Medialle kuuluneen I LUV 2 K -kanavan tilalla. RÄP kuuluu radiotaajuuksilla Helsingissä (106,9 MHz), Turussa (92,2 MHz) ja Porvoossa (107,6 MHz). Kanavan slogan RDS-radiotekstissä on ”Urbaania iskelmää”.

Basso Median toimitusjohtaja Riikka Reunanen kertoo Mediamonitorille lähettämässään sähköpostivastauksessa, että kanavan lanseerausta joudutaan myöhäistämään koronaviruksen vuoksi. Alkuperäisen aikataulun mukaan lanseeraus oli tarkoitus tehdä maaliskuussa.

Basso Media osti kaksi vuotta sitten venäjän- ja englanninkielisiä kanavia pyörittäneen Radio Satellite Finland Oy:n radioliiketoiminnan. Kaupan myötä syntyivät uuden musiikin kanava BOX, joka kuului Helsingissä ja Turussa sekä pääkaupunkiseudulta Lappeenrantaan kuulunut I LUV 2K, joka soitti myös venäjänkielistä musiikkia.

Vuoden 2020 alussa voimaan tulleissa ohjelmistoluvissa BOX-radion Turun taajuus siirtyi I LUV 2K:n lähetysverkkoon. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilta selviää, että RÄP-radion toimiluvassa  (taajuuskokonaisuus 22) ovat edelleen mukana Kotkan ja Lappeenrannan taajuudet, joita Basso Media ei mainitse nettisivuillaan. I LUV 2K luopui näistä taajuuksista edellisen lupakauden loppupuolella.

Mediamonitori

Artikkelia muokattu 23.3.2020 klo 19.25: Muutettu kanavan nimi ja lisätty Basso Median toimitusjohtajan tarkennus kanavan lanseeraamisesta.