Radion uusi lupakausi alkaa tammikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Osa asemista säilyttää taajuutensa – toisilla edessä taajuuden vaihtaminen

Kaupallisen radion uusi kymmenen vuoden pituinen toimilupakausi alkaa tammikuun 2020 alussa, mutta suurin osa nykyisistä asemista jatkaa toimintaansa. Joidenkin asemien taajuuksia muutetaan, kun eri ohjelmaa lähettävien radioasemien toisilleen aiheuttamia häiriöitä vähennetään uudistamalla taajuuskokonaisuuksia. Monelle luvanhaltijalle tulee uuden lupakauden myötä lisää taajuuksia, mutta samalla samaa ohjelmistoa lähettävien kanavien päällekkäisyyksiä vähennetään kuuluvuusalueilla. Myös lähetinpaikkakuntia muutetaan useissa tapauksissa, mikä aiheuttaa vain paikallisia muutoksia kuuluvuuteen.

Valtakunnallisesti merkittävimmät muutokset tekee Sanoma Media, joka järjestelee radiokarttaansa uusiksi. Historian lehdille poistuvat Sanoman syksyllä 2019 ostamat Aito Hitti ja Aito Kajaus, jonka taajuuksilla aloittaa uusi Aito Iskelmä. Radio Aalto ja Loop vaihtavat taajuuksia keskenään, ja Sanoma tulee myös mukaan alueelliseen mainosmyyntiin. Bauer Median uusi yhteistyökumppani Mediatakojat Oy aloittaa puolestaan kaksi osavaltakunnallista kanavaa Kasarin ja Ysärin. Ne tulevat Helmiradion ja HitMixin taajuuksille muualla paitsi Helsingissä ja Hyvinkäällä (91,6 MHz).

Uutena paikallisradiona on jo lyhytaikaisluvalla joulukuussa aloittanut Radio Kaakko Kotkassa ja Kouvolassa. Tammikuussa aloittava Finest+FM kuuluu Helsingissä ja Hyvinkäällä, mutta asemalla on jo historiaa Finest FM -nimellä Porvoossa, jossa se toimi vakioluvalla muutaman vuoden ajan. Asemalla on takanaan myös lukuisia lyhytaikaisia lupia pääkaupunkiseudulla.

Keskisuomalainen kimpassa Sanoman kanssa

Lahtelainen Mediatalo ESA on jo päättyvän toimilupakauden loppuajan ollut radioalalla laajentavan Keskisuomalainen-konsernin omistuksessa, mutta uuden lupakauden myötä Keskisuomalainen levittäytyy radioaalloille Jyväskylässä, Pirkanmaalla ja Helsingissä sekä yhteistyötaho Sanoman kanssa Kuopiossa. Veljeys Sanoman kanssa lopettaa samalla Keskisuomalaisen ja Bauer Median yhteistyön, mikä on jo kuulunut Iskelmän poistumisella Lahden taajuudelta 103,0 MHz. Joulukuun lopussa päättyvät Bauer Mediaan kuuluvan SuomiRockin lähetykset Helsingissä taajuudella 102,8 MHz, sillä taajuus siirtyy Keskisuomalaiselle ja siitä edelleen Sanoman käyttöön. Helsingissä Bauer Media on lähettänyt SuomiRockia Beafina Oy:n toimiluvalla. Yhtiö ei hakenut uutta lupaa vuonna 2018 järjestetyllä hakukierroksella.

Paikallisten radioiden taajuudet lähes ennallaan

Vaikka muutoksia ohjelmatarjonnassa ja taajuuksissa tehdäänkin paljon, säilyvät useiden nykyisten paikallisten ja alueellisten radioiden taajuudet ennallaan tai lähes ennallaan.

Artikkelin loppuosassa esitellään taajuusvaihdot paikkakunnittain. Tietoja tullaan päivittämään alkuvoden 2020 aikana, koska osa radioasemista odottaa vielä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta vahvistusta teknisiin radiolupiin. Traficomista kerrottiin 30.12., että järjestelmäpäivityksen ongelmien takia osa uusista teknisistä radioluvista puuttuu toistaiseksi viraston sivuilta. Traficomin julkaisema Radioasemat Suomessa -lista ei toistaiseksi sisällä kaikkien asemien todellisia toiminimiä, koska ne päivittyvät listalle vasta ensi vuonna.

Nykyisillä taajuuksilla jatkavat paikalliset radioasemat: Sea FM (Oulu, Keminmaa ja Rovaniemi), Radio Pooki (Oulu, Raahe, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kokkola, Nivala, Raahe, Tervola ja Ylivieska), Radio Sandels (Iisalmi, Kuopio / Puijo, Kuopio / Tahko ja Leppävirta), Pispalan Radio (Tampere ja Kangasala), Radio Musa (Tampere), Radio Moreeni (Tampere), Radio Voima (Lahti ja Sysmä), Radio Ramona (Rauma ja Rauma / Lappi TL), Radio Pori (Pori ja Kokemäki), Auran Aallot (Turku, Loimaa, Salo, Säkylä ja Uusikaupunki), Radio Mikkeli (Mikkeli), Radio Robin Hood (Kaarina), Lähiradio (Helsinki) ja FUN Tampere (Ylöjärvi, Ikaalinen ja Parkano). Lisäksi Radio Vaasa jatkaa lähetyksiä Vaasan seudulla, Kokkolassa ja Teuvalla, mutta Vaasan keskustasta lähettänyt taajuus 105,8 MHz siirtyy toiselle radiokanavalle.

Nykyisillä taajuuksilla jatkavat paikalliset asemat, jotka tekevät yhteistyötä Bauer Median kanssa: Iskelmä Sastamala (Hämeenkyrö ja Kankaanpää), Iskelmä Janne (Hämeenlinna), Iskelmä Satakunta (Huittinen, Rauma ja Ulvila), Iskelmä Rovaniemi (Rovaniemi), Radio Foni Iskelmä Porvoo (Porvoo), Iskelmä Rex (Kontiolahti, Juuka, Kitee, Lieksa, Nurmes ja Outokumpu), Radio City Joensuu (Kontiolahti ja Kitee), Radio City Pori (Pori) ja Radio City Hämeenlinna (Hämeenlinna).

Uudet radioasemat tai uusilla alueilla aloittavat: Finest+FM (Helsinki ja Hyvinkää, aiemmin ohjelmistolupa Porvoossa) ja Radio Kaakko (Kotka ja Kouvola).

Nykyisillä taajuuksilla jatkavat osavaltakunnalliset asemat: Radio Classic (7 lähetinpaikkakuntaa) ja Radio Patmos (15 lähetinpaikkakuntaa).

Taajuusmuutoksia ja uusia asemia vanhojen tilalle

Uutena asemana aloittava Aito Iskelmä siirtyy lakkautettavan Aito Kajauksen taajuuksille. HitMix jatkaa osittain Aito Hitin ja osittain Groove FM Business -kanavan taajuuksilla. Helmiradion toiminta jatkuu Aito Radiot -kokonaisuuteen kuuluneen lopetettavan Aito Iskelmän taajuuksilla, mutta Pirkanmaalla Helmiradio tulee Keskisuomalaisen taajuuksille. Groove FM:lle tulevat taajuudet Helsinkiin, Tampereen seudulle ja Vaasaan. Helsingissä lupa on Keskisuomalaisen, muualla Sanoman oma.

Basso Median kanavista I LUV 2K on saanut takaisin Kotkan ja Lappeenrannan taajuudet. BOX-kanavan Turun taajuus siirtyy I LUV 2K:n kokonaisuuteen ja BOX jatkaa pelkästään Helsingissä.

Oheisessa taulukossa ovat kaikki ne asemat, joiden nimi, taajuus tai lähetinpaikkakunta vaihtuu. Myös kuuluvuusalueen laajennukset on noteerattu taulukossa. Tällaisia asemia ovat esimerkiksi Järviradio ja Radio Rock sekä Ruovedellä Radio Cityn taajuuden saava Radio 957. Keskisuomalaisen uusien Jyväskylään ja Kuopioon tulevien paikallisradioiden nimiä ei julkaistu. Ne ovat oheisessa taulukossa luvanhaltijan nimellä.

Taulukon vasemmassa laidassa on lähettimen sijaintikunta, sitten taajuus, vuoden 2019 loppuun lähettävän aseman nimi ja uuden lupakauden aikana aloittavan aseman nimi. Huomautussarakkeessa kerrotaan muita taajuuteen liittyviä huomioita. Taulukon tiedot on päivitetty viimeksi 1.1.2020 kello 13.00.

Paikkakunta Taajuus Asema 31.12.2019 asti Asema 1.1.2020 alk. Lisätietoa
Alajärvi 103,9 Aito Hitti Pohjanmaa HitMix  
Alajärvi 101,1 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä  
Alajärvi 103,1 Aito Hitti Pohjanmaa HitMix  
Alajärvi 104,3 Aito Iskelmä Pohjanmaa Helmiradio  
Eurajoki 101,7 Radio Aalto Loop  
Forssa 92,8 ei vakiokäytössä Järviradio  
Haapavesi 106,1 Radio Aalto Loop  
Hanko 95,3 Radio Aalto Loop  
Hausjärvi 104,9 Järviradio Iskelmä ex-Riihimäki
Hausjärvi 94,7 Radio Aalto Loop  
Helsinki 92,5 Radio Aalto Radio Rock ex-Espoo
Helsinki 102,4 Bassoradio Loop  
Helsinki 94,9 Radio Rock Bassoradio  
Helsinki 89,7 Groove FM Business Radio Helsinki  
Helsinki 102,8 Radio SuomiRock Groove FM Business  
Helsinki 91,1 Loop Radio Aalto  
Helsinki 95,2 HitMix Helsinki Aito Iskelmä  
Helsinki 90,3 ei vakiokäytössä HitMix  
Helsinki 98,5 Radio Helsinki Finest+FM  
Helsinki 90,0 Radio Aalto Kasari  
Helsinki 100,0 Radio Nostalgia Ysäri ex-Espoo
Hollola 94,2 Radio Aalto Radio Rock  
Hollola 89,7 Radio Rock Radio Nova  
Hollola 102,4 Radio Nova Loop  
Hyrynsalmi 90,9 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Hyrynsalmi 89,5 Radio Suomipop Radio Suomipop  
Hyvinkää 91,6 Hitmix Helsinki Aito Iskelmä  
Hyvinkää 89,4 Helmiradio Uusimaa Kasari  
Hyvinkää 94,4 Radio Helsinki Finest+FM  
Hyvinkää 105,6 Iskelmä Hyvinkää Radio Nostalgia ex-Hausjärvi
Hyvinkää 102,6 Radio SuomiRock Radio SuomiRock ex-Hausjärvi
Hämeenlinna 95,2 Helmiradio Hämeenlinna Kasari  
Hämeenlinna 97,7 Loop Radio Aalto  
Hämeenlinna 105,9 Radio Dei KISS  
Hämeenlinna 106,5 KISS Radio Dei  
Iisalmi 89,5 Aito Iskelmä Oikea Asema Helmiradio  
Iisalmi 99,4 Aito Hitti Oikea Asema HitMix  
Iisalmi 88,3 Aito Kajaus Oikea Asema Aito Iskelmä  
Iisalmi 102,5 Helmiradio Iisalmi Kasari  
Iisalmi 95,6 Radio Aalto Loop  
Janakkala 89,9 ei vakiokäytössä Järviradio ex-Riihimäki 104,9 MHz
Joensuu 96,4 Radio NRJ Radio NRJ ex-Liperi
Joensuu 98,7 Helmiradio Joensuu Kasari  
Joensuu 89,6 HitMix Joensuu Ysäri  
Joensuu 104,7 Aito Kajaus Joensuu Aito Iskelmä  
Joensuu 105,4 Loop Radio Aalto  
Joensuu 101,9 Radio Aalto Loop  
Joroinen 90,4 Aito Hitti Oikea Asema HitMix  
Joroinen 98,7 Aito Kajaus Oikea Asema Aito Iskelmä  
Juva 96,2 Aito Hitti Etelä-Savo HitMix  
Jyväskylä 95,9 ei vakiokäytössä Keski-Suomen Media  
Jyväskylä 96,8 ei vakiokäytössä HitMix  
Jyväskylä 88,0 HitMix Jyväskylä Ysäri  
Jyväskylä 107,8 Helmiradio Jyväskylä Kasari  
Jyväskylä 104,0 Aito Kajaus Jyväskylä Aito Iskelmä  
Jyväskylä 104,5 Loop Radio Aalto  
Jyväskylä 107,1 Iskelmä Jyväskylä Iskelmä  
Jyväskylä 101,0 Radio Aalto Loop  
Jämsä 89,6 Radio Aalto Loop  
Järvenpää 101,8 Radio Aalto Loop  
Kaarina 101,0 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä  
Kaarina 102,4 Radio Aalto Loop  
Kaarina 106,4 Loop Radio Aalto  
Kaarina 95,9 ei vakiokäytössä HitMix  
Kajaani 95,7 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Kajaani 104,4 Aito Hitti Kainuu HitMix  
Kajaani 91,3 Aito Iskelmä Kajaani Helmiradio  
Kajaani 101,7 Radio NRJ Radio NRJ ex-Sotkamo
Kajaani 102,1 ei vakiokäytössä Radio City  
Kankaanpää 103,2 ei vakiokäytössä Helmiradio  
Kankaanpää 100,7 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä  
Kittilä 107,0 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Kokkola 107,8 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä ex-Pietarsaari
Kokkola 89,8 Aito Hitti Botnia HitMix  
Kokkola 99,1 Radio Aalto Loop  
Kotka 107,2 ei vakiokäytössä I LUV 2K  
Kotka 97,7 ei vakiokäytössä Radio Kaakko  
Kotka 100,8 Aito Kajaus Kaakko Aito Iskelmä  
Kotka 94,8 Loop Radio Aalto  
Kouvola 99,0 ei vakiokäytössä Radio Kaakko  
Kouvola 91,7 Aito Kajaus Kaakko Aito Iskelmä  
Kouvola 107,7 Radio Aalto Loop  
Kouvola 89,3 Loop Radio Aalto  
Kouvola 104,9 Radio Aalto Loop  
Kristiinankaupunki 105,7 Aito Hitti Pohjanmaa HitMix  
Kristiinankaupunki 105,1 Aito Iskelmä Pohjanmaa Helmiradio  
Kristiinankaupunki 100,9 Radio Aalto Loop  
Kruunupyy 105,9 Aito Iskelmä Botnia Radio Dei  
Kruunupyy 94,9 Aito Hitti Botnia HitMix  
Kruunupyy 104,3 Radio Dei Helmiradio  
Kuhmo 103,2 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Kuhmo 104,7 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Kuopio 103,8 Loop Radio Aalto  
Kuopio 96,7 Aito Iskelmä Oikea Asema Helmiradio  
Kuopio 102,0 Aito Hitti Oikea Asema Sanoma Media Finland  
Kuopio 95,6 HitMix Kuopio Ysäri  
Kuopio 93,6 Aito Kajaus Oikea Asema Aito Iskelmä  
Kuopio 92,0 Helmiradio Kuopio Kasari  
Kuopio 89,1 Radio Aalto Loop  
Kuopio 107,6 ei vakiokäytössä HitMix  
Kurikka 105,9 Aito Hitti Pohjanmaa HitMix  
Kurikka 92,3 Aito Iskelmä Pohjanmaa Helmiradio  
Kuusamo 101,8 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Lahti 103,8 Helmiradio Lahti Kasari  
Lahti 88,2 HitMix Lahti Ysäri  
Lahti 88,7 ei vakiokäytössä HitMix  
Lahti 101,5 Loop Radio Aalto  
Lahti 103,0 Iskelmä Lahti Aito Iskelmä  
Lahti 97,1 Radio SuomiRock Radio SuomiRock ex-Hollola
Lappeenranta 102,1 ei vakiokäytössä I LUV 2K  
Lappeenranta 100,2 Radio Aalto Loop  
Lappeenranta 97,7 Aito Kajaus Kaakko Aito Iskelmä  
Lappeenranta 97,4 Helmiradio Lappeenranta Kasari  
Lapua 98,2 Aito Hitti Pohjanmaa HitMix  
Lapua 96,9 Aito Iskelmä Pohjanmaa Helmiradio  
Lapua 96,2 Radio Aalto Loop  
Lapua 87,6 Loop Radio Aalto  
Lohja 96,5 Iskelmä Uusimaa Loop  
Lohja 105,5 Radio Aalto Iskelmä  
Loimaa 91,8 Helmiradio Turku Kasari  
Loviisa 105,2 Radio Aalto Loop  
Mikkeli 89,7 Aito Iskelmä Etelä-Savo Helmiradio  
Mikkeli 107,5 Aito Hitti Etelä-Savo HitMix  
Mikkeli 100,9 Radio Aalto Loop  
Mikkeli 95,0 Helmiradio Mikkeli Kasari  
Mikkeli 100,0 Aito Kajaus Etelä-Savo Aito Iskelmä  
Mustasaari 96,7 Loop Radio Aalto  
Mustasaari 89,1 Aito Iskelmä Botnia Helmiradio ex-Vaasa 
Mänttä-Vilppula 91,5 ei vakiokäytössä Radio SUN  
Oulu 106,2 Radio Aalto Loop  
Oulu 98,1 ei vakiokäytössä HitMix  
Oulu 103,5 Loop Radio Aalto  
Oulu 98,7 Aito Kajaus Oulu Aito Iskelmä  
Oulu 90,9 Groove FM Business Radio Helsinki  
Oulu 101,0 Helmiradio Oulu Kasari  
Oulu 95,5 HitMix Oulu Ysäri  
Parkano 104,0 ei vakiokäytössä Helmiradio  
Parkano 103,6 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä  
Pelkosenniemi 103,5 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Pieksämäki 93,3 ei vakiokäytössä Iskelmä  
Pieksämäki 102,2 Aito Iskelmä Oikea Asema Helmiradio  
Pihtipudas 91,8 Aito Kajaus Pihtipudas Aito Iskelmä  
Pihtipudas 102,3 Radio Aalto Radio Suomipop  
Pihtipudas 104,5 Radio Suomipop Loop  
Pori 106,4 Radio SuomiRock Radio SuomiRock ex-Ulvila
Pori 102,4 HitMix Pori Ysäri  
Pori 101,0 Helmiradio Pori Kasari  
Porvoo 104,8 Finest FM Radio Rock  
Pudasjärvi 102,8 ei vakiokäytössä Aito Iskelmä  
Raahe 98,9 Aito Kajaus Oulu Aito Iskelmä  
Raahe 92,9 Radio Aalto Loop  
Raasepori 89,4 Loop Radio Aalto  
Raasepori 107,0 Radio Aalto Loop  
Rauma 92,9 HitMix Rauma Ysäri  
Rauma 106,7 Loop Radio Aalto  
Rovaniemi 99,5 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Rovaniemi 104,5 Helmiradio Rovaniemi Kasari  
Rovaniemi 105,1 Radio Aalto Loop  
Ruovesi 103,3 Radio City Tampere Radio 957  
Salo 107,7 Radio Aalto Loop  
Salo 88,2 Helmiradio Salo Kasari  
Sastamala 93,4 ei vakiokäytössä Helmiradio  
Sastamala 101,2 Iskelmä Sastamala KISS  
Sastamala 97,7 KISS Iskelmä Sastamala  
Savonlinna 106,1 Aito Kajaus Etelä-Savo Aito Iskelmä  
Savonlinna 93,6 Helmiradio Savonlinna Kasari  
Savonlinna 96,7 Aito Iskelmä Etelä-Savo Helmiradio  
Savonlinna 107,1 Aito Hitti Etelä-Savo HitMix  
Seinäjoki 91,5 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä ex-Lapua
Seinäjoki 101,8 Helmiradio Seinäjoki Kasari  
Siilinjärvi 89,3 HitMix Kuopio Ysäri  
Sonkajärvi 107,1 Aito Hitti Oikea Asema HitMix  
Sotkamo 95,4 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Sotkamo 88,8 Aito Hitti Kainuu Radio Suomipop  
Sotkamo 94,8 Radio Aalto Loop  
Sotkamo 103,4 Loop Radio Aalto  
Sotkamo 107,0 Radio Rock HitMix  
Sotkamo 96,3 Radio Suomipop Radio Rock  
Suomussalmi 87,9 Aito Kajaus Pohjoinen Aito Iskelmä  
Sysmä 106,8 Iskelmä Lahti Aito Iskelmä  
Sysmä 89,1 Radio Aalto Loop  
Tammela 90,1 Radio Aalto Loop  
Tampere 99,1 HitMix Tampere Ysäri  
Tampere 105,2 Loop Radio Aalto  
Tampere 100,9 Iskelmä Tampere Groove FM Business  
Tampere 88,7 Radio City Tampere Helmiradio  
Tampere 106,1 Radio SUN HitMix  
Teuva 91,3 Järviradio Järviradio ex-Kauhajoki
Tornio 98,3 Radio Aalto Loop  
Turku 89,0 Helmiradio Turku Kasari  
Turku 99,0 HitMix Turku Ysäri  
Turku 92,2 BOX I LUV 2 K  
Ulvila 100,0 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä ex-Pori
Ulvila 104,1 Loop Radio Aalto  
Uusikaupunki 88,5 Helmiradio Turku Kasari  
Vaasa 93,4 Aito Hitti Botnia Groove FM Business  
Vaasa 98,0 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä  
Vaasa 105,8 Radio Vaasa HitMix  
Vaasa 91,2 Helmiradio Vaasa kasari  
Vaasa 95,6 HitMix Vaasa Ysäri  
Vaasa 90,5 Radio Aalto Loop  
Varkaus 92,7 Aito Iskelmä Oikea Asema Helmiradio  
Varkaus 104,0 HitMix Kuopio Ysäri  
Varkaus 102,8 Radio Aalto Loop  
Ylöjärvi 94,1 Helmiradio Tampere Kasari  
Ylöjärvi 95,3 Aito Kajaus Länsi Aito Iskelmä ex-Tampere
Ylöjärvi 106,8 Groove FM Business Radio Helsinki  
Ylöjärvi 105,6 Radio Aalto Loop  
Ypäjä 107,9 Radio NRJ Radio NRj ex-Loimaa
Ypäjä 98,5 Iskelmä Forssa Iskelmä Forssa ex-Jokioinen
Ähtäri 89,1 Aito Hitti Pohjanmaa HitMix  
Ähtäri 97,8 Aito Iskelmä Pohjanmaa Helmiradio  
Ähtäri 105,5 Radio Aalto Loop  
Ähtäri 93,3 Loop Radio Aalto  
Äänekoski 98,3 Radio Aalto Loop  
Äänekoski 88,4 HitMix Jyväskylä Ysäri  
Äänekoski 93,5 Radio City Jyväskylä Ei käytössä Taajuus poistettu

Pietarsaaren ja Tornion luvat vielä odottamassa

Traficom järjesti syksyllä 2019 täydentävän toimilupakierroksen, jossa haettavina olivat ULA-toiminnasta luopuneen Radio Inarin taajuudet sekä vuonna 2018 jakamatta jääneet taajuudet Pietarsaaren seudulta ja Torniosta. Inarin taajuuksia ei hakenut yksikään hakija, mutta Pietarsaaren taajuutta 98,0 MHz haki kolme hakijaa: taajuudella parhaillaan lähettävä Radio LFF, Sanoma Media ja Bauer Media. Tornion seudulla ULA-lähetyksistä luopuvan ja nettiradiona jatkavan Radio Pron lähetystaajuudesta 92,0 MHz olivat kiinnostuneet Sanoma ja Bauer.

Radio LFF saa kuitenkin jatkaa taajuudella ainakin maaliskuun 2020 loppuun, sillä Traficom on myöntänyt asemalle lyhytaikaisen lähetysluvan.

Luvansaajista päättää ensi vuoden puolella valtioneuvosto, mutta tarkempaa aikataulua lupapäätöksen tekemisestä ei ole tällä hetkellä saatavissa.

Mediamonitori

Artikkelissa käytettyjä tietolähteitä Traficomista: Radioasemat Suomessa ja Toimilupakauden vaihteen muutokset radiokanavien sisällöissä tai taajuuksissa (pdf).

Artikkelia muokattu 1.1.2020 klo 18.00: Lisätty taulukkoon Radio Cityn taajuuden poistuminen käytöstä Äänekoskella, Iskelmän siirtyminen Jokioisilta Ypäjälle, SuomiRockin Hyvinkään ja Lahden taajuudet, Radio 957:n Ruoveden taajuus sekä maininta Radio LFF:n tilapäisluvasta.