Osa taajuusmuutoksista helmikuuhun mennessä

kirjoittanut

kategoriassa

Radion uuden toimilupakauden alkaessa osa radiokanavista vaihtaa taajuuksia keskenään. Taajuusruletti pyörii lähiviikkoina esimerkiksi Helsingissä, Lahdessa, Sastamalassa ja Lohjalla, joissa vanhalta tutulta taajuudelta saattaa pikapuolin kuulua aiemmin toisella taajuudella lähettäneen aseman lähetys. Lupakauden vaihtuminen aiheuttaa kuitenkin lähetinasentajille kiireitä, joten eräät asemat ovat saaneet Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta lyhytaikaisia radiolupia tammikuun ajaksi. Näin asemat voivat jatkaa vaihtoon asti vanhoilla taajuuksillaan.

Lyhytaikaisia lupia ovat tähän mennessä saaneet Radio Rock, Radio Dei, KISS, Radio Nova, Loop, Aito Iskelmä ja Iskelmä. Ne vaihtavat taajuuksia helmikuun alkuun mennessä, selviää Traficomin julkaisemasta taulukosta (pdf).

Taajuus vaihtuu seuraavilla asemilla:

Asema Paikkakunta Vaihtuva vanha taajuus
Aito Iskelmä Kruunupyy 105,9 MHz
Iskelmä Hausjärvi 105,6 MHz
Iskelmä Lohja 96,5 MHz
KISS Hämeenlinna 106,5 MHz
KISS Sastamala 97,7 MHz
Loop Lohja 105,5 Mhz
Radio Dei Hämeenlinna 105,9 MHz
Radio Dei Kruunupyy 104,3 MHz
Radio Nova Lahti 102,4 MHz
Radio Rock Helsinki 94,9 MHz
Radio Rock Lahti 89,7 MHz
     

Taajuusvaihtoa varten on tulossa vielä lisää lupia, joten taulukkoa tullaan päivittämään alkuvuoden 2020 aikana.

Mediamonitori

Artikkelia päivitetty 1.1.2020 klo 9.45: Lisätty Aito Iskelmä (Kruunupyy).