Jääkiekkoradiot kaudella 2019-2020

kirjoittanut

kategoriassa

Torstaina 12. syyskuuta alkaneen jääkiekkoliigan radioselostukset kuuluvat jälleen ensi kevään ratkaisupeleihin saakka. Valtakunnallisesti Liigaa seurataan tuttuun tapaan Yle Puheen urheilulähetyksissä, kun taas paikallisradiot keskittyvät oman paikkakuntansa joukkueen ottelujen selostamiseen. Liigan 15 joukkueesta yhdentoista pelejä selostetaan alkaneella kaudella paikallisilla radiokanavilla.

Viime kauden Suomen mestarin HPK:n peliselostukset kuuluvat Radio City Hämeenlinnan ja Radio City Forssan kautta. Selostajana jatkaa Pauli Salokangas, mutta uutuutena on tällä kaudella myös vierasselostukset runkosarjaotteluista. Liiga-avauksessa HPK:n vastustajana olleen Oulun Kärppien selostusradiona on Radio City Oulu ja selostajana oululaiskuuntelijoille tuttu ääni Ari Stenius.

Tampereella liigakausi alkaa paikallisottelulla, jossa Ilves mittaa Tapparan terävyyden. Ilves-radiona on FUN Tampere, jonka selostajaksi palaa Mikko Aaltonen. Tapparen ottelut selostaa Radio City Tampereen taajuuksilla Juha Lindgren. Myös Satakunnassa kiekkokausi korkataan paikallisottelulla, jossa Ässät ja Lukko iskevät yhteen. Radio Porin selostajina toimivat alkusyksyn ajan Petri Kaijansinkko ja Lauri Kottonen, kun porilaisten vakioselostaja Jussi Aho on sairauslomalla. Raumalla Radio Ramonan ”sinikeltaisena äänenä” jatkaa Risto Leino.

JYP-selostukset jatkuvat Radio City Jyväskylän selostamina. Selostajana on Julius Sorjonen. SaiPan pelit kuuluvat Radio City Lappeenrannasta, jossa uutena selostajana aloittaa Marko Koskinen. Helsigin IFK:n selostukset kuuluvat Radio City Helsingin ohjelmistoon. HIFK:n selostajana on J-P Jalo.

Viime kaudella hyvillä otteilla väläyttäneen Pelicansin selostuksia kuullaan totutusti Radio Voimasta. Ili Varmavuo selostaa vierasottelut, kun taas kotipeleissä äänessä on Arttu Hämäläinen. Turussa jääkiekkoselostukset siirtyvät Radio Cityyn, joka on nyt ensimmäistä kertaa TPS:n selostusradiona. Radio City Turun kiekkoäänenä on Markku Silvennoinen.

Paikallisradioilla on otteluselostusten lisäksi ottelun ennakkostudio, ja useimmat radioista välittävät selostuksen jälkeen ottelun lehdistötilaisuuden. Jääkiekosta puhutaan paljon myös niillä kanavilla, joilla ei ole selostuksia. Esimerkiksi KalPan kotipeleistä arkisin kuullaan KalpaRadio, jossa ennakoidaan illan ottelua. KalpaRadiota lähetetään Aito Radioiden kanavilla Kuopiossa.

Oheisessa taulukossa on kuuntelulinkit paikallisradioselostuksiin. Linkitys on Radiot.fi-palveluun. Listaa päivitetään kauden aikana. Tarkempia tietoja jääkiekkoa selostavien radiokanavien taajuuksista on Mediamonitorin taajuuslistalla.

Joukkue Radiokanava Nettiradio
HIFK Radio City Helsinki (Radiot.fi)
HPK Radio City Hämeenlinna (Radiot.fi)
Ilves FUN Tampere (Radiot.fi)
JYP Radio City Jyväskylä (Radiot.fi)
Kärpät Radio City Oulu (Radiot.fi) 
Lukko Radio Ramona (Radiot.fi)
Pelicans Radio Voima (Radiot.fi)
SaiPa Radio City Lappeenranta (Radiot.fi)
Tappara Radio City Tampere (Radiot.fi)
TPS Radio City Turku (Radiot.fi)
Ässät Radio Pori (Radiot.fi)

 

{jcomments off}