DNA säilyttää verkkotoimiluvat Telenor-kaupasta huolimatta

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto on päättänyt jättää DNA Oyj:n ja Welho Oy:n tele- ja tv-toiminnan verkkotoimiluvat voimaan, vaikka norjalainen Telenor onkin saamassa enemmistön DNA:n osakkeista. Telenor tiedotti huhtikuussa ostavansa DNA:n kahden suurimman osakkeenomistajan osuudet DNA:n osakkeista. Kaupan myötä määräysvalta toimiluvat omistavassa DNA:ssa muuttuu, kun 54 prosenttia osakkeista siirtyy norjalaisyhtiölle.

Valtioneuvoston päätös koskee sähköisen viestinnän palveluista annetun lain nojalla myönnettyjä verkkotoimilupia. Valtioneuvosto katsoo, ettei ole syytä epäillä, ettei verkkotoimiluvan nojalla harjoitettava toiminta jatkuisi  toimilupaehtojen ja lain säännösten mukaisena.

DNA:lla on teletoimiluvat useille eri taajuusalueille ja sen tytäryhtiöllä Welholla on verkkotoimiluvat maanpäälliseen tv-verkkoon. Telenor arvoi saavansa kaupan päätökseen elokuun aikana. DNA jatkaa liiketoimintaansa normaalisti, eikä järjestelyillä ole vaikutusta yhtiön asiakkaiden palveluihin.

Mediamonitori – VN

{jcomments off}