Hengellisillä kesäjuhlilla vilkas tapahtumaradiotarjonta

kirjoittanut

kategoriassa

Pispalan Radiossa suoraa lähetystä Tampereen juhlilta

Tampereen seudulla kuuluva Pispalan Radio lähettää tänä viikonloppuna hengellistä ohjelmaa Evankelisen lähetysyhdistys ELY:n kesäjuhlilta Tampereelta. Elämän aarteita – teemalla vietettävän juhlan lähetykset alkavat perjantaina 7. kesäkuuta ja jatkuvat sunnuntaihin 9. kesäkuuta. Pispalan Radion viikonlopun ohjelma on kokonaan hengellistä lukuun ottamatta yöaikaa kello 23:n ja aamukuuden välillä.

Pispalan Radio välittää tapahtuman kaikki messut suorina lähetyksinä Kalevan kirkosta ja Tampereen tuomiokirkosta. Radiokanava tekee lisäksi haastatteluja tapahtumapaikalta lauantaina ja sunnuntaina. Hengellinen ohjelma alkaa perjantaina kello 19 iltamessulla ja päättyy sunnuntaina kello 16.

Hengellisen ohjelmatarjonnan soittolista koostuu Tampereen Aleksanterin kirkon tuomasmessujen livetaltioinneista sekä hengellisistä musiikkitallenteista.

Aluekonventteja ja hengellisiä juhannustapahtumia

Kesän aikana Suomessa toimii myös lyhytaikaisia, hengellisiä ja uskonnollisia ohjelmia lähettäviä radioasemia.

Jehovan todistajat on saanut tapahtumaradiolupia eri puolilla Suomea pidettäviin aluekonventteihin. Ensimmäisenä on äänessä Pietarsaaren radioasema tänä viikonloppuna. Viikon kuluttua aluekonventtien puheita lähetetään Jyväskylässä ja Tampereella. Juhannuksena radioidaan Rovaniemen ja Helsingin aluekonventit. Helsingissä on käytössä useita taajuuksia.

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi on jokavuotinen kesäjuhla Keuruulla, jossa juhlan aikana toimiva Radio Gospel välittää tapahtumaa radiotaajuudella 95,7 MHz ja nettiradiossa. Juhannuksen tapahtumasta kuullaan suoria ja tallennettuja lähetyksiä myös Yle Radio 1:n, Radio Dein ja Radio Patmoksen kautta.

Juhannuksena, kesäkuun lopulla ja heinäkuussa on äänessä myös Muonion seurakunnan radiokanava Tunturien kirkko. Sen taajuus on 89,3 MHz. Vanhoillislestadiolaisten suviseurat ja opistoseurat kuuluvat puolestaan kesäkuun lopussa aloittavan Kesäseuraradion taajuuksilla. Kesäseuraradio kuuluu ympäri Suomea yli 50 taajuudella. Suviseurojen järjestämispaikalla Muhoksella on lisäksi kenttäradiot, joiden kautta seurapuheita välitetään eri kielillä.

Kesäseuraradion taajuuksilla kuultavat opistoseurat järjestetään Keuruulla, Reisjärvellä ja Ranualla. Reisjärven seura-alueella on oma kenttäradio 12.-14.7. taajuudella 89,6 MHz. Ranualla opistoseurat järjestetään 26.-28.7. ja siellä taajuus on 94,8 MHz.

Kansan Raamattuseuran Sanan Suvipäiviltä Lohjalta lähetetään radiolähetystä 14.-16. kesäkuuta. Tapahtumaradio toimii taajuudella 107,9 MHz välittäen juhlateltan ohjelmaa tapahtuma-alueen lähiseudulle.

Radiotoimintaa on myös Kuopiossa 5.-7.7. järjestettävillä Vapaakirkon kesäjuhlilla. Lähetykset kuuluvat taajuudella 88,8 MHz. Hausjärven Ryttylässä pidettävien Kansanlähetyspäivien taajuus on 89,9 MHz ja suurin sallittu lähetysteho 50 wattia. Tapahtuma järjestetään 5.-7.7.2019.

Körttiradion lähetykset Järviradion taajuuksilla

Herättäjä-Yhdistyksen Herättäjäjuhlat järjestetään tänä vuonna Nivalassa. Juhlien tapahtumaradion Körttiradion lähetykset kuuluvat 5.-7. heinäkuuta Järviradion tilapäistaajuudella Nivalassa (101,1 MHz) ja JR Puheessa Helsingissä (105,8 MHz). Järviradio välittää lisäksi osan tapahtuman ohjelmasta vakiotaajuuksillaan. Sunnuntain jumalanpalvelus kuullaan suorana myös Yle Radio 1:ssä.

Kalajoen seurakunnan jumalanpalveluksia välitetään lähialueen radionkuuntelijoille taajuudella 95,0 MHz. Seurakunnan radiolupa on voimassa sunnuntaisin ja juhlapyhinä ympäri vuoden. Kalajoen Himangalla järjestettävät Rauhan Sanan kesäseurat kuuluvat 3.-4. elokuuta taajuudella 88,0 MHz. Seurapuheita voi kuunnella myös Kalajoen seurakunnan nettisivuilla.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radiot

Artikkelia päivitetty 2.8.2019 klo 13.40: Lisätty Himangan Rauhan Sanan kesäseurojen radio.