Radio Suomelle uusi taajuus ja lisää tehoa Porvoossa

kirjoittanut

kategoriassa

Yle Radio Suomen taajuus vaihtuu Porvoon Suomenkylän radioasemalla ensi torstaina ja samalla Radio Suomen kuuluvuus voimistuu Porvoon keskustan alueella. Radio Suomen uusi taajuus on 90,8 MHz, jolla lähetysteho on 1 kW. Poistuva taajuus 90,3 MHz lähettää uuden taajuuden kanssa rinnakkain 15.11.2018 saakka. Vanhan taajuuden lähetysteho on 500 wattia. Taajuuden vaihtuminen ja tehonkorotus laajentavat Suomenkylän radioaseman kuuluvuusaluetta.

Radio Suomi lähettää itäisellä Uudellamaalla myös kahdella muulla taajuudella. Pernajassa taajuus on 95,0 MHz ja Loviisassa 99,1 MHz. Valtakunnallisen lähetyksen lisäksi Radio Suomen kautta kuuluvat Yle Helsingin tuottamat alueelliset lähetykset.

Käytöstä poistuva taajuus 90,3 MHz siirtyy kaupallisen radiotoiminnan käyttöön pääkaupunkiseudulle vuoden 2020 alussa alkavalle toimilupakaudelle.

Mediamonitori – Digita