Radiouutiset Mediamonitorista syyskuussa 2018

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitorin radiouutiset palaavat kesätauolta. Tämä syyskauden ensimmäinen lähetys on kuunneltavissa netissä tai lauantaina 1.9. klo 12 ja 18 Pispalan Radiossa Tampereella. Uutisista on myös toinen versio, joka on kuultavissa Youtubessa sekä lauantaina SCM Radion taajuudella Riihimäellä.

Uutissa kerrotaan tällä kerralla, että Sanomalehti Karjalainen Oy ostaa Joensuun paikallisradiot Iskelmä Rexin ja Radio City Joensuun. Karjalainen hakee ostamilleen radioasemille jatkolupaa sekä uusia ohjelmistolupia Savon alueelta. Muista maakuntalehtiyhtiöistä vuoden 2020 alussa alkavalle lupakaudelle lupahakemuksen ovat jättäneet Keskisuomalainen ja Kaleva. Myös joitakin pienempiä lehtiyhtiöitä on radioluvanhakijoissa mukana.

Pirkanmaalaisia radioluvan havittelijoita ovat Alueradiot Sastamala, Radio Musan taustayhtiö Pispalan Musa Oy, Pispalan Radioyhdistys, Radio SUN Oy ja Tampereen yliopisto.

Radio Inari ei hae uutta ohjelmistolupaa, vaan lopettaa lähetykset ULA-taajuuksilla nykyisen lupakauden päättyessä ensi vuoden lopussa. Radio Inari jatkaa kuitenkin nettiradiona.

TV-yhtiö Discoveryn suomalaisten kanavien ohjelmia voi syyskuun puolivälistä alkaen katsoa yhtiön Dplay-suoratoistopalvelusta. Palvelu käynnistyy Suomessa 17. syyskuuta.

Salossa toimiva Radio Ihme ja Kumma palaa ääneen syyskuussa. Radiokanava lähettää aluksi taajuudella 101,7 MHz, mutta siirtyy marraskuussa taajuudelle 90,3 MHz.

Radiouutiset Mediamonitorista voi kuunnella artikkelin alussa olevan linkin kautta tai Soundcloud-palvelussa.

Mediamonitori

Ääniuutisia muualla Mediamonitorin palveluissa: Radiouutiset Mediamonitorista Kanta- ja Päijät-Hämeeseen sekä Uudellemaalle (Youtube).