Lähes kaikki uudet taajuudet käyttöön määräaikana

kirjoittanut

kategoriassa

Kajaus ja Sanoma luopuvat kolmesta taajuudesta – Radio Sandelsille lisäaikaa

Valtioneuvoston viime joulukuussa myöntämistä 39 taajuudesta valtaosa eli 35 taajuutta on otettu käyttöön puolen vuoden määräaikaan mennessä. Viimeisimmät ääneen päässeet asemat ovat tänään aloittaneet Business FM Oulussa, Aito Kajaus Jyväskylässä ja Radio Dei Raahessa. Toimiluvista ja radiotaajuuksista vastaava Viestintävirasto on myöntänyt yhdelle yhtiölle lisäaikaa lähetysten aloitukselle ja kahdelle yhtiölle luvan luopua osasta taajuuksia. Radiotaajuudet tulee ottaa käyttöön tähän päivään mennessä.

Aito Kajaus -ohjelmistoa lähettävä Radio Kajaus Oy on käynnistänyt kevään aikana lähetykset Parkanossa ja Lapualle ja tämän viikon aikana Pietarsaaressa, Pihtiputaalla, Raahessa ja Jyväskylässä. Yhtiö on Viestintäviraston vahvistamien tietojen mukaan luopunut saamistaan Iisalmen ja Kajaanin taajuuksista. Radio Rockin taustayhtiö Sanoma Media Finland Oy on aloittanut lähetykset toukokuussa Savonlinnassa, mutta yhtiö on luopunut uudesta taajuudestaan Porvoossa.

Suomen Lähiradiot Oy sai valtioneuvostolta lisätaajuuden Kuopion Tahkolle, mutta asema ei ehtinyt aloittaa lähetyksiä määräaikaan mennessä. Viestintävirastosta kerrotaan, että radioyhtiölle on annettu lisäaikaa lähetysten aloitukselle.

Nykyiset radion ohjelmistoluvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun. Vuoden 2020 alussa voimaan tulevien lupien hakukierros jatkuu heinäkuun loppuun ja päätökset luvansaajista saataneen vielä tämän vuoden aikana.

Mediamonitori

Aiheesta muualla Mediamonitorissa: Joulukuussa 2017 myönnettyjen radiolupien käyttöönotto
Aiheesta valtioneuvoston sivuilla: Toimiluvat radiotoiminnan harjoittamiseen (2017)

Uutista päivitetty 27.6.2018 klo 15.05: Lisätty valtioneuvoston tiedote radiotoimiluvista (joulukuu 2017).


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Lähes kaikki uudet taajuudet käyttöön määräaikana”

  1. Marko,stadista avatar
    Marko,stadista

    Tämä Sanoma Media Finland Oy:n taajuuksien panttaus ei ole mikään yllätys.Perimmäinen tarkoitushan on sotkea pienten toimijoiden kilpailua ja taloudellista suunnitelmaa.Suur-Helsinki kaipaisi Radio Sandersin tapaisia kanavia piristämään muutamien tylsien ketjuradioiden sekaan.Onneksi on Radio Nostalgia ja motivaatio avata radion vastaanotin auki.Toivotan myös Radio Kajauksen tänne 2019 lupakierroksen tuloksena.

  2. [quote name=”Marko,stadista”]Tämä Sanoma Media Finland Oy:n taajuuksien panttaus ei ole mikään yllätys.Perimmäinen tarkoitushan on sotkea pienten toimijoiden kilpailua ja taloudellista suunnitelmaa.[/quote]

    Porvoon tapauksessa tuskin oli kyse tuollaisesta, koska muut taajuutta hakeneet olivat Bauer Mediaan kuuluva Kaimax Media ja Kevyt Kanava -konserniin kuuluvat Radio Kajaus Oy. Taajuudelle olisi siis tullut Radio Rockin sijaan Radio SuomiRock tai Aito Kajaus (Plus). Kumpikaan ei ole mikään pikkuradio tai pieni toimija.