Radiouutiset Mediamonitorista huhtikuussa 2018

kirjoittanut

kategoriassa

Huhtikuun radiouutisissa kerrotaan, että Helsingissä parisen vuotta toiminut Business FM on laajentanut Tampereen seudulle. Toistaiseksi vasta osa joulukuussa lisätaajuuksia saaneista radiokanavista on aloittanut lähetykset uusilla taajuuksilla. Uutisissa kerrotaan myös, että musiikkia laajalla otannalla soittava Roll FM aloittaa lyhytaikaisella luvalla tiistaina 10.4. Asema aikoo hakea ohjelmistolupaa vuonna 2020 alkavalle lupakaudelle.

Uutisissa on lisäksi tietoa Riihimäellä toimivasta SCM Radiosta, joka jatkaa lähetyksiä netissä, vaikka FM-taajuus onkin tauolla lyhytaikaisen luvan päätyttyä. Vironkielisen Finest FM:n sisarkanava Finest Plus FM aloittaa puolestaan lähetykset Helsingissä lyhytaikaisella luvalla.

Vappuradiokanavat alkavat valmistella opiskelijat vapunviettoon. Ääneen tulevat espoolainen Radiodiodi sekä vappuradiot Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa. Uutisten lopuksi todetaan, että televisioyhtiöillä on vielä viikko aikaa hakea ohjelmistolupia. Vapaata kapasiteettia on sekä Digitan että DNA:n lähetysverkoissa.

Radiouutiset toimittaa Lauri Nieminen. Uutislähetyksen voi kuunnella klikkaamalla sivun alussa olevaa nettisoitinta.

Mediamonitori