Television ohjelmistolupia haettavaksi

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on julistanut haettavaksi television ohjelmistolupia vapaana olevalle kapasiteetille UHF- ja VHF-lähetysverkoissa. Lupahaku käynnistyy, koska urheilukanava Eurosportin taustayhtiö Eurosport SAS on jättänyt Viestintävirastoon hakemuksen HD-kanavan luvasta. Tietoyhteiskuntakaaren mukaisesti ennen luvan myöntämistä ohjelmistolupia voivat hakea muutkin vapaasta kapasiteetista kiinnostuneet hakijat. Hakuaika päättyy 15.4. ja myönnettävät luvat ovat voimassa nykyisen toimilupakauden ajan eli vuoteen 2027.

Eurosport hakee lupaa HD-laatuisille rinnakaislähetyksille DNA:n lähetysverkkoon. Ohjelmisto tulee olemaan samaa kuin Eurosportin SD-laatuisilla lähetyksillä F-kanavanipussa. Eurosport HD lähettää parhaillaan lyhytaikaisella lähetysluvalla, joka päättyy 21.4.2018. Yhtiön tavoitteena on saada pysyvämpi lupa niin, ettei HD-lähetyksiin tule taukoa. Eurosport SAS:n omistaja on kansainvälinen Discovery Communications -konserni.

Viestintäviraston mukaan nyt haettavana olevaa vapaata kapasitettia on Digitan UHF-verkon B- ja D-kanavanipuissa yhdeksälle HD-tasoiselle kanavalle ja kanavanipuissa C ja E kuudelle SD-laatuiselle kanavalle. DNA:n ylläpitämässä VHF-lähetysverkossa vapaata kapasiteettia on kolmelle HD-laatuiselle kanavalle.

Mediamonitori – Viestintävirasto

Aiheesta lisää: Eurosport SAS:n lupahakemus Viestintäviraston sivuilla