Yhteislähetykset käynnistävät Ylen aluetoiminnan uudistamisen

kirjoittanut

kategoriassa

Yle kokeilee kevään aikana suomenkielisten aluelähetysten yhdistämistä Kaakkois- ja Lounais-Suomessa osana yhtiön tulevaa aluetoiminnan uudistamista. Maaliskuusta toukokuuhun jatkuvassa pilottivaiheessa yhdistyvät Yle Kotkan ja Yle Lappeenrannan sekä Yle Porin ja Yle Turun alueelliset iltapäivälähetykset Radio Suomessa. Yle Kaakkois-Suomen ja Yle Lounais-Suomen kokeilusta Yle kerää palautetta, jonka perusteella yhtiö jatkaa aluetoiminnan kehittämistä.

Ylen uuteen strategiaan kuuluu lisäksi toimittajien ja kuvaajien siirtäminen yhä enemmän kenttätyöhön ihmisten keskuuteen. Radion lisäksi juttuja tehdään televisioon ja verkkoon.

– Entistä liikkuvammat toimittajat tuottavat sekä maakunnallista että valtakunnallista sisältöä kattavasti kaikkialta Suomesta, sanoo Ylen alutoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko Ylen nettisivuilla.

Kaakkois- ja Lounais-Suomessa jatkuvat normaalisti aamun alueelliset lähetykset. Iltapäivälähetyksenkin aikana puolelta kuultavat alueelliset uutiset jatkuvat maakuntakohtaisina.

Mediamonitori – Yle


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Yhteislähetykset käynnistävät Ylen aluetoiminnan uudistamisen”

  1. Eli käytännössähän tuo tarkoittaa alueradioiden alas-ajoa ja se minne ei jää Ylen radistudiota sen alueen jutut vähentyvät. Eikö todellakaan Yle veroa maksamalla ja Ylen 500 miljoonan budjetilla todellakaan saa enää tämän enempää alueellista asiaa. Toivottavasti Ylen tuleva toimistusjohtaja laittaa taas asiat ruotuun kun nykyinen väistyvä ei siihen ole pystynyt. Ruotsissa Sverige radio pyrkii tarjoamaan radiossa ja netissä mahdollisimman paljon suoraa alueellista radiotarjontaa toisin kuin Yleisradio Suomessa.