Suurin osa radiolupahakemuksista valtioneuvoston ratkaistaviksi

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on siirtänyt suurimman osan syksyn 2017 radion ohjelmistolupakierroksen hakemuksista valtioneuvoston ratkaistaviksi, sillä hakijoita oli lähes kaikilla paikkakunnilla enemmän kuin haettavia taajuuksia. Viestintävirastoon saapui 17 lupahakemusta, joista 15 siirrettiin valtioneuvostolle. Lisäksi kaksi hakemusta siirrettiin valtioneuvostolle osittain niiden paikkakuntien osalta, joissa taajuuksia oli vähemmän kuin hakijoita.

Haettavana oli 44 ULA-taajuutta 24 paikkakunnalta. Luvanhakijoiden määrä ei ylittänyt haettavien taajuuksien määrää Loviisassa, Mäntsälässä, Pieksämäellä ja Raaseporissa.

Viestintävirasto on ilmoittanut luvanhakijoille lupakäsittelyn siirtymisestä, mutta päättää luvansaajat niiltä paikkakunnilta, joilla taajuuksia on tarjolla kaikille hakijoille. Päätökset toimiluvista tulevat Viestintävirastolta ja valtioneuvostosta samanaikaisesti.

Mediamonitori – Viestintävirasto