Ysärimusiikki uuden radiokanava HitMixin kivijalkana

kirjoittanut

kategoriassa

Sanoma Media käynnistää perjantaina 15. syyskuuta uuden radiokanavan nimeltään HitMix. HitMix soittaa 90-luvun suosituimpia hittejä. Kanavan kuuluvuusalueella asuu lähes kolme miljoonaa ihmistä ja tulevaisuuden tavoitteena on laajentaa kanava valtakunnalliseksi.

Mediatakojien kanssa yhteistyössä tuoetettava radio kuuluu 11 eri taajuuella pitkin Suomea. Kanavan tärkeimmäksi kohderyhmäksi kerrotaan lehdistötiedotteessa 25-44 -vuotiaat aikuiset. Kanavalla soi ensimmäisten viikkojen ajan tauoton musiikki. Kuuntelijoilta pyydetään palautetta musiikkivalinnoista perjantaista lähtien osoitteessa Hitmix.fi

Musiikillisesti kanava painottuu vahvasti 90-luvun hitteihin, unohtamatta tämän vuosituhannen hittimusiikkitarjontaa. Joka päivä aamu- ja iltayhdeksältä tarjolla on 90 minuutin kattaus 90-luvun hittimusiikkia. Soittolistat ovat kuunneltavissa jälkikäteen Supla-palvelun kautta.

– Uusi kanava tarjoaa hitit Aikakoneesta David Guettaan. 90-luvun eurodancelle on tutkimusten mukaan tilausta. Näitä hittejä on soitettu jo muilla kanavilla, mutta nyt genrelle lanseerataan ikioma kanava, kertoo Nelonen Median musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä.

HitMixin juonnetut lähetykset tuotetaan aamupäivisin Sanomatalosta, iltapäivälähetyksiin on luvassa paikallista sisältöä.

Mediatakojien toimitusjohtaja Sampsa Jolma kertoo, että kanava vahvistaa yrityksen radiotarjontaa suurimpien kaupunkien alueella tarjoten paremmat resurssit alueelliseen mainontaan. Idea ysärikanavasta tukee Jolman mukaan hyvin Mediatakojien olemassa olevien kanavien formaatteja.

HitMix lakkauttaa Helsingissä Metro Helsingin toiminnan. Turussa, Porissa ja Raumalla HitMix toimii alueellisena radiona Zoom FM:n taajuuksilla. Tampereella HitMix kuuluu Radio Mansen taajuudella. Radio Kuopio ja Jyväskylässä lähettävä Radio Kompassi lakkautetaan lokakuun aikana, näiden taajuudet siirtyvät uuden HitMix-radion käyttöön, taajuukslla tuotetaan iltapäivisin paikallista sisältöä.

Mediamonitori – RadioMedia