Radio Citylle uusi aamujuontaja ja lisää urheilutarjontaa

kirjoittanut

kategoriassa

Rockklassikoita soittava Radio City uudistaa aamulähetystään ja lisää urheilutarjontaansa syyskesän aikana. Radio Cityn aamujuontajana aloittaa ensi maanantaina Radio SuomiRockilla viime syksystä asti juontanut Janne Leipijärvi. Kanava tarjoaa jatkossa enemmän urheiluun liittyviä juttuja ja paikallisia jääkiekkolähetysiä.

Viime vuodet Radio Cityn aamuja juontaneet Ville Kinaret ja Mikko Honkanen siirtyvät Bauer Median toiselle kanavalle SuomiRockille. Ensi maanantaista alkaen Radio Cityllä on yksi aamujuontaja ja samalla musiikin määrää hieman lisätään. Myös juonnetut iltalähetykset alkavat.

Syyskuussa alkava jääkiekkoliiga kuuluu jälleen vahvasti Radio Cityn tarjonnassa, sillä asema selostaa paikallisesti kauden aikana kuutisensataa liigaottelua. Pelipäivinä kanavalla kuullaan sekä valtakunnallisia että alueellisia pregame-lähetyksiä, joiden studioisäntinä toimivat muun muassa Uuge Kojola ja Pepe Jürgens. Myös paikalliset studiot palaavat otteluiltoina ääneen Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Tampereella. Kouvolassa ja Lappeenrannassa paikallinen kiekkolähetys toteutetaan jäähallien selostamoista nykytekniikkaa hyödyntäen. Alkavalla kaudella City palaa entiseen järjestelyyn, jossa jokaisella joukkueella on oma selostaja.

– Faneilta ja seuroilta on tullut viestejä joissa toivotaan, että joukkueiden pelejä selostaisi aina sama selostaja. Esimerkiksi JiiPee Jalo selostaa kaikki HIFK:n ottelut, tarkentaa Radio Cityn kanavapäällikkö Jani Rajalin. Viime kaudella City lähetti selostuksia yhteislähetyksinä eri paikkakuntien kesken.

Liigan ohella ohjelmistossa jatkuvat turkulaisen TUTO Hockeyn selokset Mestiksestä. Yhteistyötä tehdään Rajalinin mukaan myös Pelicansin liigapelejä selostavan lahtelaisen Radio Voiman kanssa.

Radio Cityn panostus urheiluun ei rajoitu pelkästään jääkiekkoon.

– Voimme tehdä valtakunnallisesti tai paikallisesti urheilujuttuja vaikkapa Huuhkajien ottelusta, suosiota lisänneistä kamppailulajeista tai kuntourheilusta. Paikallisesti voimme tarjota esimerkiksi JJK:n, Jokerien tai Seagullsin kuulumisia, Rajalin lisää.

Paikallinen ohjelmatunti säilyy Radio Cityn ohjelmistossa ja se kuullaan jatkossakin arkisin kello 13-14. Vaikka urheilu ja rock ovatkin laajasti esillä kanavalla, eivät muut ajankohtaiset aiheet katoa valikoimasta.

Mediamonitori