Radio Metallium nostaa marginaalimusiikin esille

kirjoittanut

kategoriassa

Pieksämäellä on jälleen viritteillä paikallisradio, joka soittaa pääasiassa metallimusiikkia ja muuta rockia tekijänoikeusjärjestöihin kuulumattomilta bändeiltä. Pieksämäeltä, Jyväskylästä ja muualta Suomesta sekä Ruotsista ja Australiasta olevien bändien musiikkia kuuluu taajuudella 93,3 MHz ja netissä heti kun Radio Metalliumin lähetin ja antenni valmistuvat. Radion lähetyslupa on voimassa heinäkuun loppuun. Suurin sallittu teho on 1 kW.

Radio Metallium ei ole varsinaisesti uusi tulokas, sillä asema lähetti lyhyen aikaa jo viime syksynä taajuudella 88,7 MHz. Nyt radiokanavaa pyörittävä Patrick Slavin on saamassa tehokkaaman lähettimen, jota hän valmistelee pieksämäkeläisten radioamatöörien kanssa. Radioaseman lähetysantenni asennetaan radioamatöörikerhon mastoon.

Australian Morwellista kotoisin oleva Slavin sanoo tavanneensa Pieksämäellä metallibändien jäseniä ja saaneensa heiltä idean alkaa tuoda bändejä esille radiossa. Myöhemmin mukaan tuli lisää kontakteja bändeihin myös Pieksämäen ulkopuolelta.

Mediamonitori