Lyhytaikaisten radioasemien lupakausi vilkastumassa

kirjoittanut

kategoriassa

Lyhytaikaisilla radioluvilla lähettävillä radiokanavilla on käsillä sesonkiaika ja se näkyy myös radiotaajuusluetteloissa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla lähettää kesän aikana useampi radiokanava, jolla lupa on enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Myös muualla Suomessa on käytössä tilapäisiä taajuuksia, joilla vakiintuneimmilla ohjelmistoluvilla lähettävät asemat pyrkivät laajentamaan kuuluvuutta.

Helsinkiin kesäkuun alkupuolella paluun tekevä Järviradio Puhe lähettää puheohjelmia elokuun loppuun taajuudella 105,8 MHz. Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlien aikana kanavalta kuullaan Körttiradion ohjelmaa. Samaa Körttiradiota voi kuunnella Järviradion tilapäistaajuudella 107,6 MHz Kuopion Nilsiässä. Järviradio kuuluu heinäkuun loppuun myös Forssan seudulla taajuudella 92,8 MHz. Jämsässä Järviradion kesätaajuus on 91,5 MHz.

Radio SUN jatkaa neljän kuukauden tauon jälkeen Hämeelinnassa taajuudella 98,7 MHz. Lupa on voimassa elokuun loppuun. Finest FM palaa Helsingin radioaalloille taajuudella 91,4 MHz 10. heinäkuuta alkaen. Samana päivänä tulee voimaan Saaristoradion lyhytaikaislupa, jolla asema voi lähettää taajuudella 102,0 MHz 400 watin tehoisena. Saaristoradio laajentaa lähetysverkkoaan kuitenkin jo kuukautta aikaisemmin Kaarinaan, Kotkaan ja Raaseporiin.

Netissä säännöllisesti lähettävä Yöradio on saanut lyhytaikaisen lähetysluvan Helsingin taajuudelle 92,2 MHz. Lähetystehoa voi olla enintään 30 wattia. Yöradion lupa tulee voimaan 12. kesäkuuta.

Lemillä jatkuu Lemin Kotiseuturadion toiminta taajuudella 95,2 MHz. Niin ikään kesäkuun alussa tulee voimaan Loviisassa radiolupa, jonka omistaa Fabio Putrino. Tämän aseman identiteetistä ei ole toistaiseksi kerrottu tarkempia yksityiskohtia.

Mediamonitori