Järviradio tuo pääkaupunkiin puheradiokanavan

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio käynnistää puheohjelmia lähettävän radioaseman lähetykset pääkaupunkiseudun taajuudella 105,8 MHz. Järviradion lyhytaikainen radiolupa on voimassa 19. joulukuuta alkaen. Lupa päättyy ensi helmikuun lopussa. Uudella ei-kaupallisella kanavalla ei kuulla musiikkia tai mainoksia.

Radioasema lähettää puheohjelmia, kuten toimitettuja juttuja ja haastatteluja, tulevien kuntavaalien vaalipaneeleja sekä muuta sisältöä vuorokauden ympäri. Kanava on Järviradion toimitusjohtajan Markku Mäenpään mukaan kansalaismedia, jonka sisältöä tulevat olemaan myös eri tapahtumiin liittyvät radioinnit. Ensimmäinen varmistunut tapahtumaradiointi on Herättäjäjuhlat, joka järjestetään ensi kesänä Kuopion Nilsiässä. Tapahtumaan liittyvä Körttiradio on kuulunut viime vuosina myös pääkaupunkiseudulla. Ensi kesänä Körttiradion lähetyksistä vastaa Järviradio, jolla on jo uusi lyhytaikainen lupa taajuudelle 105,8 MHz. Lupa on voimassa 1.6.-31.8.2017.

Mäenpää arvioi, että puhekanavan lähetykset voidaan aloittaa Helsingin Hanasaaresta heti maanantaina, jolloin ensimmäinen radiolupa tulee voimaan. Kanava tulee ainakin alkuvaiheessa toimimaan nimellä Monikulttuuri. Aseman lähetysteho on 100 wattia. Taajuus on ollut viime viikot Vantaalta lyhytaikaisella luvalla toimivan Roll FM:n käytössä.

Pääkaupunkiseudun taajuus 105,8 MHz on radiotaajuusasetusten mukaisesti varattu oppilaitoskäyttöön maalis-huhtikuussa. Muuna aikana taajuutta voidaan käyttää muuhunkin ohjelmatoimintaan.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Järviradio tuo pääkaupunkiin puheradiokanavan”

  1. Pasi Komsi avatar
    Pasi Komsi

    HYVÄ!

  2. Kaustinen avatar
    Kaustinen

    Arkiston aarteita kasarista 2000-luvulle. Nyt kuitenkin lähtien eilisestä taajuus lähettänyt Järviradion yleisohjelmaa? Onkohan jokin huoltotyö menossa?