Television ohjelmistolupakierros nytkähti eteenpäin

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto myöntää tammikuun 2017 loppuun mennessä ohjelmistoluvat tv-toimintaan VHF-taajuusalueella ja Pohjanmaan alueellisessa lähetysverkossa. Päätös luvansaajista saadaan samanaikaisesti valtioneuvoston lupapäätöksen kanssa. Valtioneuvostoon etenevät päätökset UHF-alueen luvansaajista.

Viestintävirasto ja valtioneuvosto jatkoivat lupakierrosta marraskuussa ja pyysivät lupaa hakeneita ja mahdollisia uusia lupayhtiöitä täydentämään lupahakemuksia. Ohjelmistolupakierros keskeytettiin viime kesänä, koska verkkotoimiluvan saanut Norkring luopui toimiluvastaan. Norkringin saamat taajuuskokonaisuudet päätyivät Digitalle tänä syksynä.

DNA:n hallinnoimaa VHF-lähetysverkkoa koskeviin lupahakemuksiin ei tullut muutoksia. Aiemmin Anvian ja nykyään Elisa Oyj:n omistamaan Pohjanmaan lähetysverkkoon tuli lisähakemus, jolla Elisa hakee ohjelmistolupaa Närpiön paikallistelevisio När-TV:lle ja Kristiinankaupungista lähettävälle KRS-TV:lle.

Valtakunnallisessa Digitan UHF-verkossa lähettävä Discovery Corporate Services Limited luopui Olympiaurheilukanavaa koskevasta hakemuksesta ja Brilliance Communications Oy Alfa TV -kanavan teräväpiirtoversiosta. Lisäksi kaikki aiemmat yleisen edun kanavan hakemukset peruttiin ja muutettiin tavallisiksi hakemuksiksi.

Discovery Networks Finland Oy haki UHF-verkkoon toimilupaa vapaasti vastaanotettavalle TLC-kanavalle. Nickelodeon International Ldt haki toimilupaa Comedy Central -maksutelevisiokanavalle.

Muut ohjelmistolupaan liittyvät muutoshakemukset koskivat kanavien nimiä, lähetyskapasiteettia ja ensisijaisia kanavanippuja.

Mediamonitori – Viestintävirasto

Aiheesta muualla verkossa: Päivitetty hakemustaulukko Viestintäviraston nettisivuilla