Digita sai verkkotoimiluvat – ohjelmistolupien haku jatkuu

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto on myöntänyt Digita Oy:lle verkkotoimiluvan antennitelevision UHF-alueen kanavanippuihin B, C ja D. Toimilupa tulee voimaan ensi toukokuussa ja jatkuu vuoteen 2027. Digita oli luvan ainoa hakija. Verkkotoimilupapäätöksen myötä keskeytettynä ollut ohjelmistolupakierros pääsi jälleen käyntiin.

Toimiluvan myöntämisen tavoitteena on varmistaa riittävä kapasiteetti antennitelevisioverkon kanaville seuraavalla toimilupakaudella ja edistää laadukkaiden ja monipuolisten sisältöjen tarjontaa, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Alkukesällä keskeytetty ohjelmistolupien hakukierros voi nyt jatkua, ja Viestintävirasto pyytääkin jo lupaa hakeneita yhtiöitä tarvittaessa täydentämään lupahakemuksia. Uusia hakijoita ei enää tälle lupakierrokselle oteta. Valtioneuvosto myöntää ohjelmistoluvat UHF-taajuuksille ja Viestintävirasto VHF-taajuuksille ja Pohjanmaan alueelliseen lähetysverkkoon.

Mediamonitori – LVM, Viestintävirasto