Bauer ja Kaimax luopuvat osasta taajuuksia – Radio City Tornioon

kirjoittanut

kategoriassa

Bauer Media ja sen tytäryhtiö Kaimax Media ovat luopuneet osasta lähetystaajuuksiaan ja vaihtaneet luvanhaltijaa konsernin sisällä. Kaimax Medialla on ohjelmistoluvat osavaltakunnallisissa taajuuskokonaisuuksissa 15 ja 18. Bauer Medialla on Oulussa taajuuskokonaisuus 4, jossa yhtiö lähettää Radio Cityä.

Viestintävirasto on hyväksynyt Bauer Median hakemuksen, jossa yhtiö hakee lupaa siirtää taajuuskokonaisuuteen 15 kuuluva Tornion taajuus 106,4 MHz osaksi Radio City Oulun taajuuskokonaisuutta Oulu 4. Loput taajuuskokonaisuuden 15 taajuuksista pysyvät Kaimax Median hallinnassa. Taajuuksilla on maanantaina aloittanut uusi Radio SuomiRock.

Bauer Media omistaa koko Kaimaxin osakekannan eli ohjelmistoluvan siirtäminen konsernin sisällä on lainmukaista. Viestintävirasto katsoo, että myös luvan siirtäminen osittain, eli tässä tapauksessa yhdestä taajuudesta luopuminen, tytäryhtiöltä emoyhtiölle on mahdollista.

Radio City Oulun taajuuskokonaisuuteen Oulu 4 kuuluvat marraskuun alusta alkaen taajuudet Oulussa, Haapavedellä, Kuusamossa, Raahessa, Rovaniemellä, Sievissä ja Torniossa.

Kaimax Media on lisäksi luopunut Viestintäviraston antamalla luvalla taajuuskokonaisuuden 15 taajuuksista Raahessa (98,9 MHz) ja Loimaalla (91,0 MHz) sekä taajuuskokonaisuuden 18 taajuuksista Raumalla (106,7 MHz) ja Raaseporissa (92,3 MHz). Taajuuskokonaisuuteen 18 jäävät taajuudet Mikkelissä ja Seinäjoella. Näillä on lähetetty Iskelmän lähetyksiä.

Taajuuskokonaisuuteen 15 jää kuusitoista taajuutta, joilla on aloittanut uusi Radio SuomiRock. Taajuusnipussa olevilla Kuopion, Savonlinnan ja Vaasan taajuuksilla on lähetetty Iskelmän lähetyksiä.

Viikonloppuna lähetykset lopettaneen Radio Jyväskylän taajuudella 106,4 MHz lähetetään Radio SuomiRockin lähetystä. SuomiRock kuuluu Jyväskylässä myös omalla taajuudella 96,8 MHz. Bauer Media ilmoitti viime perjantaina lakkauttavansa Radio Jyväskylän ja tuovansa sen taajuudelle uuden radioformaatin. Viestintävirasto on muuttanut Bauerin toimilupaa siten, että yhtiö on saanut luvan luopua Radio Jyväskylälle kuuluneista taajuuksista Keuruulla ja Pihtiputaalla. Kyseessä on taajuuskokonaisuus Jyväskylä 5, jossa lupaehtojen mukaan tulee lähettää pääasiassa kotimaista iskelmä- ja tanssimusiikkia sekä ajankohtaisaiheita.

Viestintävirasto myönsi viime marraskuussa Kaimax Medialle ohjelmistoluvan taajuuskokonaisuuteen 15. Yhtiö sai ohjelmistoluvan taajuuskokonaisuuteen 18 valtioneuvostolta viime joulukuussa. Bauer Median ohjelmistolupa Radio Jyväskylälle on ollut voimassa vuodesta 2013.

Mediamonitori – Viestintävirasto

Päivitys 1.11.2016 klo 17.50: Jyväskylän ohjelmistoluvan sisältövaatimus korjattu oikeaksi.


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Bauer ja Kaimax luopuvat osasta taajuuksia – Radio City Tornioon”

 1. Tornion taajuus avatar
  Tornion taajuus

  Tornion 106,4 MHz ilmoitetaan kuitenkin SuomiRockin sivuilla kanavan omaksi taajuudeksi…?

  http://www.radiosuomirock.fi/info

 2. [quote name=”Tornion taajuus”]Tornion 106,4 MHz ilmoitetaan kuitenkin SuomiRockin sivuilla kanavan omaksi taajuudeksi…?

  http://www.radiosuomirock.fi/info%5B/quote%5D

  Ei ole enää.