TV-kanaviin taajuusmuutoksia Uudellamaalla

kirjoittanut

kategoriassa

Antenni-tv-verkon muutostöitä tehdään Espoon ja Fiskarsin alueelle. Ne ovat alkaneet tänään tiistaina ja jatkuvat ylihuomiseen. Taajuusmuutos aiheuttaa enintään seitsemän tunnin lähetyskatkoksen aikavälille 6.9.-8.9. kello 9-16 kaikilla alueen päälähetysasemilta lähetettävissä antenni-tv-lähetyksissä. Tiistain ja keskiviikon aikana lähetystehoja on saatettu pudottaa hetkellisesti. Lähetykset toteutetaan pienemmällä teholla alkaen iltapäivästä kello 16 jatkuen seuraavaan aamuun kello 9:ään.

Lähetyskatkos koskee myös Vantaan Hakunilan, Hyvinkään, Nummi-Pusula Hyönölän, Karkkilan, Sipoon Norrkullan, Porvoon Suomenkylän, Hangon, Salon ja Tammisaaren lähetysasemia.

Espoossa kanavanippu D muuttuu taajuudelta 586 MHz taajuudelle 650 MHz eli kanavapaikalta 35 kanavapaikalle 43. E-kanavanipun taajuus 730 MHz on jatkossa 514 MHz eli nippu siirtyy kanavapaikalta 26 kanavapaikalle 39.

Fiskarsissa kanavanippu B:n taajuus muuttuu taajuudelta 658 MHz taajuudelle 198 MHz eli lähetyskanavalta 44 kanavapaikalle 24. Kanavanipun E lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 770 MHz taajuudelle 490 MHz eli kanavapaikalta 58 kanavalle 23.

Espoon lähetinasemalta lähetetään kaikkia kanavia vanhalla ja uudella taajuudella rinnakkain noin kuukauden ajan. Fiskarsin B- ja E-nippuja lähetetään samanaikaisesti noin kolmen viikon ajan. Lähetykset eivät näy vanhoilla taajuuksilla muutostöiden jälkeen. Espoon H-kanavanipun lähetykset loppuvat heti muutostöiden jälkeen. Saadakseen kanavat näkyviin uudelleen tulee vastaanottimessa suorittaa automaattinen kanavahaku.

Sonera ilmoittaa muuttavansa  kaapelitelevisioverkon kanavapaikkoja sekä Viihde-palvelun kanavapaikkoja tänään 6.9. kello 14 jälkeen. Operaattori neuvoo palauttamaan vastaanottimen tehdasasetuksille ja hakemaan kanavat uudelleen tapauksissa, joissa muutos ei toteudu automaattisesti.

Lista muuttuvista kanavista Soneran sivuilla.

Mediamonitori – Digita, Sonera