Lasten oma radio palasi ääneen netissä

kirjoittanut

kategoriassa

Lapsille ja lapsenmielisille suunnattu Lasten oma radio on aloittanut jälleen lähetykset netissä kahden vuoden tauon jälkeen. Heinäkuun alussa alkaneet lähetykset tarjoavat päivittäin kello 6-22 monipuolista lastenmusiikkia ja puheohjelmaa. Kanavan tavoitteena on välittää tietoa kaikesta kotimaisesta lastenkulttuurista kirjallisuudesta teatteriin ja liikunnasta tieteisiin. Musiikkivalinnoissa kanava aikoo olla monipuolinen, sillä soitossa on lastenmusiikkia kaikista musiikkityyleistä.

Lasten oma radio aloitti toimintansa vuoden 2012 alussa, mutta riittävän rahoituksen puuttuminen johti siihen, että lähetykset jouduttiin lopettamaan kahden ja puolen vuoden jälkeen. Radiokanava toimi parin viime vuoden ajan viikonloppuaamujen erikoisohjelmana Radio Helsingin ja Bassoradion taajuuksilla. Tämän vuoden keväällä ohjelma siirtyi tauolle, joten Lastenradion perustaja Luca Gargano tiimeineen alkoi kerätä rahoitusta nettiradiokanavan toiminnan jatkamiseksi.

– Alkukesästä löydettiin pari pientä sponsoria, jotta nettiradio saatiin käyntiin 1.7. ja koko ajan neuvotellaan uusien tahojen kanssa, Gargano kertoo.

Uusi lastenradio herätti aikoinaan suurta huomiota ja saavutti runsaasti kuuntelijoita. Nyt kanavan tekijät puhaltavat tuulta nimenomaan nettiradion purjeisiin, eikä yhteistyöstä muiden kanavien kanssa ole tässä vaiheessa tietoa.

– Yhteistyöstä perinteisillä taajuuksilla operoivien kanavien kanssa ei nyt ole ollut puhetta. Olemme tietysti avoimia sellaisellekin jatkossa, mutta juuri nyt ykköstavoite on saada Lasten oma radio taas loistoonsa ja tavoittaa hurjasti uusia kuuntelijoita. Kuluneen parin vuoden aikana nettiradioiden kuuntelu on muuttunut koko ajan yleisemmäksi, eli uskon meidän mahdollisuuksiin saavuttaa suuriakin kuulijamääriä myös ”pelkkänä” nettiradiona, Gargano huomauttaa.

Tällä hetkellä kanavalla pyörii kesäohjelmisto, mutta vanhaan tuttuun ohjelmakarttaan kanava palaa maanantaina 15. elokuuta.

Mediamonitori