Seuraradiotoiminnassa menossa vilkas kesä

kirjoittanut

kategoriassa

Vanhoillislestadiolaisten Suviseuroista Torniosta alkavat Kesäseuraradion lähetykset kuuluvat tänä kesänä elokuun ensimmäiseen päivään saakka 52 taajuudella. Kesäseuraradion lähetykset alkavat keskiviikkona 29.6. ja välittävät lestadiolaisten jokavuotisen suurtapahtuman lisäksi paikallisia seuroja Suomesta ja Ruotsista. Kanavalla kuullaan seuraviikonloppujen välissä arkisto-ohjelmia aiemmista suviseuroista. Seurapuheita ja kuuntelijoiden toiveohjelmia kuullaan arkistoradiossa päivittäin kello 12 ja 20.

Kesäseuraradion ohjelmistossa on heinäkuun muina viikonloppuina SFC:n suviseurat Taalainmaalla sekä opistoseurat Reisjärvellä, Jämsässä ja Ranualla. Suviseuroissa Torniossa toimii myös pienitehoisia kenttäradioita, jotka välittävät seurapuheita useilla kielillä. Kenttäradioita toimii lisäksi opistoseurojen ajan Reisjärvellä ja Ranualla.

Herättäjä-Yhdistyksen Körttiradio toimii puolestaan heinäkuun toisena viikonloppuna Vantaalla järjestettävillä Herättäjäjuhlilla. Tapahtuman ennakko-ohjelmia voi kuunnella pääkaupunkiseudulla taajuudella 107,4 MHz jo 4. heinäkuuta alkaen. Sievissä Pohjois-Pohjanmaalla Körttiradio kuuluu juhlaviikonloppuna taajuudella 87,8 MHz. Ohjelmaa Herättäjäjuhlilta kuullaan myös Iskelmä Oikea Aseman taajuuksilla Kuopiossa ja Iisalmessa, Iskelmätoive Oulussa, Iskelmä Pohjanmaassa, Iskelmä Botniassa ja Radio 888:lla Kainuussa.

Pienempiä tapahtumaradioita kesän hengellisillä juhlilla toimii myös Kansanlähetyspäivillä Hausjärven Ryttylässä kesä-heinäkuun vaihteessa (89,9 MHz) ja Muoniossa, jossa paikallisen seurakunnan radiokanava Tunturien Kirkko lähettää heinäkuun puolivälissä taajuudella 89,3 MHz. Radiotoimintaa on lisäksi Kirkastusjuhlilla Heinävedellä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna (95,1 MHz). Himangan Rauhan Sanan seurakunnalla on radiolupa taajuudelle 101,7 MHz elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Osa kesän hengellisistä radiokanavista on jo ehtinyt lopettaa lähetykset. Kangasalla järjestetyillä Sanan Suvipäivillä oli radiolähetyksiä 17.-19.6. taauudella 106,8 MHz. Keuruun Radio Gospel toimi juhannuksena taajuudella 95,7 MHz. Juhannuksena toimivat myös Jehovan todistajien radiotaajuudet Helsingissä pidetyssä erikoiskonventissa sekä aluekonventeissa Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

Tarkempaa tietoa hengellisistä kesäradioista ja asemien nettilinkit on julkaistu lyhytaikaista radiotoimintaa esittelevässä luettelossa.

Mediamonitori{jcomments off}