Ylen HD-jakelu jatkuu DNA:n tv-verkossa

kirjoittanut

kategoriassa

Yle HD -logoAntennivälitteiset Ylen teräväpiirtokanavien lähetykset jatkuvat ensi vuoden alussa vain DNA:n lähetysverkossa. Ylen ja Digita sopimus tv-jakelusta UHF-lähetysverkon kanavanipussa H päättyy tämän vuoden lopussa. Yle ja Digita eivät ole päässeet sopimukseen lähetysten jatkumisesta. Neuvotteluihin kuitenkin pyritään palaamaan, kerrotaan Digitasta.

Digitan mukaan yhtiö ei voi enää jatkaa kanavien ilmaisjakelua. Ylestä puolestaan painotetaan, että yhtiö jatkaa teräväpiirtopalvelujaan entisin ehdoin ja tarjoaa kanavat kaikkien operaattorien kautta maksutta.

Digitan kautta on lähetetty Ylen HD-kanavia maksuttomana kokeiluna helmikuusta 2014. Lähetykset alkoivat D-kanavanipussa, jonka näkyvyysalue kattaa 85 prosenttia kotitalouksista. Tämän vuoden huhtikuussa lähetykset siirtyivät H-nippuun, jonka kattavuus on 60 prosenttia. Jakelussa on ollut TV1 HD, TV2 HD ja Yle Fem HD.

DNA:n VHF-taajuuksilla lähettävä verkko kattaa 85 prosenttia suomalaisista. Verkon kautta lähetykset jatkuvat maksutta ja salaamattomina. DNA:n verkossa näkyvät Ylen kaikki kanavat, myös Yle Teema HD.

Ylen teräväpiirtokanavia voi katsoa DNA:n antenniverkon lisäksi suomalaisten kaapeli- ja iptv-operaattorien verkoissa ja Yle Areenassa. Canal Digitalin satelliittijakeussa näkyvät TV1 HD ja TV2 HD.

Ylen normaalitasoisten eli SD-kanavien jakelu jatkuu normaalisti Digitan A-kanavanipussa.

Mediamonitori – Digita, Yle