Vaijeriradio asettui Salon keskustaan

kirjoittanut

kategoriassa

Vaijeriradio-logoMarraskuun alussa uudella lyhytaikaisella ohjelmistoluvalla lähetykset aloittanut salolainen Vaijeriradio kuuluu tällä kertaa suoraan kaupungin ydinkeskustasta uudella taajuudella 101,7 MHz. Vaijeriradion studio on rakennettu Annankadun varrelle Ihme ja Kumma -monitoimitilaan, joka toimii myös kahvilana ja kaupunkilaisten olohuoneena. Vaijeriradion lupa on voimassa tammikuun loppuun asti.

Ihme ja Kumma on Salon Vaijerit ry:n ja Salon työ- ja toimintakeskuksen yhdessä perustama toimitila. Se on luotu avotyöpaikaksi muutamalle kehitysvammaiselle, jotka kykyjensä ja taitojensa mukaan vastaavat avoimen olohuoneen ylläpidosta, viihteestä ja palveluista sekä pääsevät näin tasavertaisina osallistumaan kaupunkilaisten arkeen. Työtilassa toimiva radioasema on samalla kaikille avoin äänitorvi, jossa ohjelmantekoon voi osallistua vaikka kahvikupposen äärellä, Salon Vaijereista kerrotaan.

Vaijeriradion toiminta on ollut monivaiheista ensimmäisistä lähetyksistä alkaen vuoden 2014 alussa. Kanava on toiminut tätä syksyä ennen kolmessa eri osoitteessa lähinnä Salon keskustan laitamilla, mutta nyt asema on ensi kertaa ydinkeskustassa. Aseman lähetysantenni on sijoitettu Annankadun varrelle parikerroksisen talon savupiippuun. Lähetysten pitäisi 50 watin teholla kuulua keskustassa ja sen lähialueilla.

– Koska aiemmin ihmiset eivät löytäneet radion luo, niin nyt toimme radion ihmisten luo, sanoo Salon Vaijerien puheenjohtaja ja radion perustajiin kuuluva Jorma Nurminen.

Taajuuden vaihtaminen oli yhdistykselle pakon sanelemaa, koska aseman aiemmin käyttämä taajuus on siirtymässä tällä viikolla julkaistavien toimilupapäätösten mukaisesti Järviradiolle. Uusi taajuus on kuitenkin tuoreiden havaintojen mukaan melko häiriötön, joten kuuluvuusongelmilta vältyttäneen.

Mediamonitori