Yle Areena antennitelevisioon

kirjoittanut

kategoriassa

Yle Areena -logoDigita tuo Yleisradion Areena-verkkopalvelun antennitelevisioverkkoon. Kokeiluvaiheessa oleva palvelu kattaa tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema sekä Yle Fem. Teräväpiirtolaatuisena katseltavissa ovat Yle TV1, Yle TV2 ja Yle Fem. Yle Areenan niin sanottu HB, eli hybrid broadcast broadband TV -palvelu on pilottihanke, jonka ovat toteuttaneet Yleisradio, Sofia Digital sekä verkkoyhtiö Digita.

– Yle Areena HbbTV-palvelu Digitan antenniverkossa on vuoden mittainen kokeilu. Tutkimme mahdollisuuksia laajentaa palvelua. Yhtiöllemme on tärkeää, että sisältömme löytyvät myös uusista käyttöympäristöistä. HbbTV Digitan ja Sofia Digitalin kanssa on hyvä esimerkki innovatiivisista ja uusista tavoista toteuttaa tv-palvelua, linjaa Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Toukokuussa Yle avasi Areena-palvelun rajapintoja kehittäjien ja kumppaneiden käyttöön. Avattavien rajapintojen avulla vapaaehtoisilla kehittäjillä on mahdollisuus luoda sovelluksia, jotka hyödyntävät Yle Areenan tarjontaa.

Digita, suomalaiset televisioyhtiöt sekä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ovat sopineet uusien äly-tv-laitteiden testauksen aloittamisesta. Hybridiominaisuudella varustetut televisiot saavat kylkeensä Antenna Ready Smart HD -leiman.

Mediamonitori – Digita


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Yle Areena antennitelevisioon”

  1. Vörå-Maxmo avatar
    Vörå-Maxmo

    Hyvä, Yle!

  2. Hyvä. Vielä, kun tulisi MTV Katsomo antenniverkkoon. 😆