Alueellisten tv-uutisten juonnot Tampereelta

kirjoittanut

kategoriassa

Yle TV1 -logoYlen alueelliset tv-uutiset lähetetään Uuttamaata ja saamenkielisiä uutisia lukuun ottamatta jatkossa Tampereelta. Ensimmäisenä Mediapoliksesta eli entisestä Tohlopin tv-keskuksesta ruutuun tulevat maanantain 17.8. Yle Uutiset Lounais-Suomesta. Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Ahvenanmaalla näkyvän uutislähetyksen tuottavat Yle Turku ja Yle Satakunta.

Uutiset kuvataan ja koostetaan Tampereella, johon muuttavat syksyn aikana muutkin alueelliset uutislähetykset. Yle Uutiset Uusimaa lähetetään kuitenkin Pasilasta ja Yle Ođđasat Inarista.

Alueellisten tv-uutisten pääjuontajina toimivat Mikko Hirvonen, Salla Paajanen ja Milla Madetoja. Alueuutiset näkyvät arkisin TV1:ssä kello 17.06 ja 18.22. Uusintana uutisia lähetetään seuraavana päivänä kello 11 alkaen.

Lounais-Suomen alueellisia tv-uutisia on lähetetty kesän ajan Jyväskylästä, koska Yle Turun uusiin tiloihin kulttuurikeskus Logomoon ei rakannettu tv-studiota.

Mediamonitori – Yle Turku