Sea FM:lle uusi mastopaikka

kirjoittanut

kategoriassa

Sea FM Radio -logoOulussa taajuudella 88,8 MHz toimiva paikallisradio Sea FM vahvistaa kuuluvuutta vaihtamalla lähetyspaikkaa 21. elokuuta. Sea FM:n lähetin siirretään Hiukkavaaran mastosta Oulun keskustan koillispuolelle Polvikankaalle. Uuden lähetyspaikan ansiosta Sea FM lisää lähetystehoa reiluun kahteen kilowattiin. Uusi mastopaikka ja lisäteho auttavat vahvistamaan kuuluvuutta erityisesti Haukiputaan ja Iin alueella. Myös autoradiokuuluvuus Tornion suuntaan voimistuu.

Sea FM:n suurin sallittu lähetysteho on 3 kW. Tehoa on kuitenkin ollut käytössä vain kilowatin verran.

– Hiukkavaaran mastossa on kahdeksan desibelin rajoitus Ruotsin suuntaan. Vaikka tuleva mastopaikka on Hiukkavaaraa matalampi, voimme käyttää ympärisäteilevää antennia. Samalla tehoa voidaan korottaa noin 2,2 kilowattiin, kertoo Sea FM:n ohjelmapäällikkö Kimmo Salonpää.

Oulun seudun lisäksi Sea FM kuuluu Kemin ja Tornion seudulla taajuudella 100,9 MHz.

Mediamonitori