SWR lähettänyt jo 15 vuotta

kirjoittanut

kategoriassa

SWR-logoSuomen ainoa AM-taajuuksilla lähettävä radioasema, Scandinavian Weekend Radio (SWR) viettää tänä viikonloppuna 15-vuotisjuhlia. Lähetys on juhlan kunniaksi poikkeuksellisesti kahden päivän mittainen. SWR käynnistää lähettimet perjantaina kello 00.00 ja lopettaa lähetyksen lauantaina kello 24.

SWR aloitti lähetykset 25 metrin aaltoalueella heinäkuussa 2000. Myöhemmin mukaan tulivat 49 metrin taajuudet sekä keskiaaltotaajuus 1602 kHz. Nykyisin SWR kuuluu myös ulalla Virtain ympäristössä. Ohjelmaa radioasema lähettää kuukauden ensimmäisenä lauantaina sekä juhannuksena. Vuoden alussa voimaan tulleen uuden radiolainsäädännön takia asema joutuu pitämään kahden kuukauden lähetystaukoja kahdesti vuodessa.

SWR:n perustivat ja sen toiminnasta vastaavat radioharrastajat ja vaihtoehtoisesta radiotoiminnasta kiinnostuneet. Juhlalähetyksen kunniaksi SWR:n studiolla Virtain Liedenpohjassa on avoimet ovet lauantaina alkaen klo 12. Radion ohjelmassa on tunnelmia radiokanavan historiasta sekä muuta radioaiheista asiaa.

Mediamonitori

 

Scandinavian Weekend Radion juhlalähetys kuultavissa viikonloppuna taajuuksilla 1602, 5980, 6170, 11690 ja 11720 kHz sekä Virroilla 94,9 MHz