Yle jatkaa Mestarien liigan parissa

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoJalkapallon mestarien liiga jatkuu Ylen kanavilla seuraavat kolme kautta. Yle on solminut sopimuksen Mestarien liigan mediaoikeuksista vuosille 2015-2018. Nykyinen sopimus päättyy kesäkuussa Berliinissä pelattavaan Mestarien liigan finaaliin. Uusi sopimus astuu voimaan Tbilisissä pelattavalla Super Cup -ottelulla elokuussa.

Yle ehti jo kertaalleen tiedottaa, että Mestarien liigaa ei nähdä ensi kaudella yhtiön kanavilla.

– Jouduimme luopumaan jatko-oikeuksien tavoittelusta joulukuussa, koska hintakilpailu oli muuttumassa epäterveeksi. Nyt keväällä oikeuksien haltija palasi kuitenkin neuvottelupöytään ja saimme nopeasti uuden sopimuksen, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

– Sopimusjatkolla vastaamme lukuisten urheilufanien toiveisiin. UEFA oli valmis tulemaan pitkälle vastaan ja heidät vakuutti halumme kehittää lähetyksiä tarjoamaan vaikuttavampi ottelutapahtuma ja entistä parempi sarjan ennakointi, Pokkinen jatkaa.

Uusi sopimus on sisällöltään lähes sama kuin nykyinen. Ylen ottelupäivä on edelleen tiistai. Yhtiöllä on lisäksi otteluihin ensivalintaoikeus. Sarjaa televisioidaan finaaliin asti.

Käynnissä oleva kausi televisioidaan suunnitellusti Yle Areenassa ja TV2:lla. Ottelut jatkuvat Berliinissä järjestettävään Mestarien liigan finaaliin asti. Yle on esittänyt Mestarien liigaa sarjan perustamisesta eli vuodesta 1992 lähtien muutaman vuoden taukoa lukuun ottamatta.

Mestarien liiga sen sijaan poistuu MTV:n maksukanavilta. Ensi kaudesta alkaen pelit näkyvät Suomessa Viasatin ja Viaplayn kautta.

Mediamonitori – Yle, Viasat